Snøscooteren til hjelpekorpset takket for seg under Beskadesrennet tidligere i år, og byens frivillige redningshelter står dermed uten snøscooter. I tillegg savner de en firehjuling, som hadde vært gull verdt å ha de månedene det ikke er snø på bakken.

– Det er ikke mye for bedriftene, men det er mye for oss. Vi har ikke midler nok til å kjøpe ny scooter, og frir derfor til byens bedrifter. Vi håper at vi skal klare å samle inn nok penger, både til en snøscooter og til en firehjuling, sier korpsleder Paul-Harald Roland.

Roland forteller at hjelpekorpset kommer til å ta kontakt med flere av byens bedrifter, og håper da at de møter giverglede.

Aksjonerer i bybildet

Førstkommende fredag stiller hjelpekorpset opp en førstehjelpsstand inne i Amfi Alta og utenfor kjøpesenteret. Det gjør de for å demonstrere førstehjelp, men også for å fri til publikum.

– Vi skal ha en liten markering i forbindelse med 8. mai, men velger å slå to fluer i en smekk og legger den derfor til fredag 10. mai  klokken 16.00. Slik får publikum stilt spørsmål til oss eller prøvd ut førstehjelp, og vi får samtidig muligheten til å samle inn litt penger. Vi vil komme rundt med bøsser flere plasser i byen, og håper at folk ønsker å støtte oss. Vi gjør dette på frivillig basis, og til og med én krone hjelper, fastslår administrativ leder Turid Irene Turunen.

Givende å holde på med

Roland forteller videre at det er svært givende å være medlem i hjelpekorpset, og at han svært gjerne vil ha flere medlemmer.

– Som medlem i Røde Kors kan man utdanne seg, man får vedlikeholdt førstehjelpskunnskapene sine og ikke minst så er det sosialt. Vi i Alta har faste korpskvelder annenhver uke, i tillegg arrangerer vi kurs både for bedrifter, offentlige etater og privatpersoner, fortsetter han og får støtte fra korpsets operative leder, Kent Michael Sletholdt.

– Veldig mange tror at man må ha forkunnskaper for å bli medlem hos oss, men det må man ikke. I grunnen kan hvem som helst være med å gjøre en innsats. Alle er viktige bidragsytere for hjelpearbeidet, hver på sin måte, poengterer Sletholdt.

Stor øvelse på gang

Hjelpekorpset i Alta har i dag 17 godkjente medlemmer, og i tillegg 14 som er under utdanning. For å bli godkjent må man gjennom en grunnutdanning som inneholder blant annet et grunnkurs i søk og redning. I tillegg må man ta et DHLR-kurs, et såkalt hjertestarterkurs, og et sambandskurs.

Tirsdag 28. mai skal hjelpekorpset sammen med politiet, ambulansene og brannvesenet ha en stor øvelse på flyplassen i Alta.

– Vi skal simulere en flykatastrofe og ser fram til å delta på øvelsen. Alle er viktige ressurspersoner i en slik situasjon, og det er derfor viktig at man øver på hendelser som en dag kan bli virkelig. Vi er glad for at vi kan samarbeide med de andre om denne øvelsen, avslutter Roland.