Like før klokka ti lørdag morgen publiserte den profilerte Alta-politikeren et innlegg på Facebook hvor han opplyste om at han melder seg ut av Høyre.

I innlegget går det fram at han gjør dette av hensyn til det forestående arbeidet med en alternativ stortingsliste, som Altaposten omtalte fredag.

Etter at det fredag kveld ble klart at arbeidet med stortingslista må fremskyndes, tok Londal avgjørelsen om å melde seg ut.

Ryddig

Overfor Altaposten forteller Londal at han mener dette er det riktige å gjøre:

- Jeg ønsker å opptre ryddig, åpent og ærlig. Når jeg nå jobber for å etablere en liste som vil konkurrere med mitt tidligere parti, så vil det ikke være riktig av meg å fortsatt sitte i Høyre, sier han.

- Jeg håper derfor media fra og med nå slutter å omtale meg som Høyre-mann, legger han til.

Uavhengig

Londal forteller at han ikke ser på dette som dramatisk.

- Dette er en formell sak. Jeg går ikke inn i andre parti, og i kommunestyret vil jeg sitte som uavhengig representant som samtidig støtter posisjonen og samarbeidsavtalen som er tegnet mellom mitt tidligere parti, Kystpartiet, Frp og Venstre, sier han.

- Jeg vil også stå for Høyres løfter som jeg var med å gå til valg på.

- I hjertet er du med andre ord fortsatt Høyre-mann?

- Ja, du kan godt si det slik. Dette er en teknisk utmelding.

FBJ informert

Den tidligere Høyre-politikeren forteller at han den siste tiden har hatt dialog med blant andre Frank Bakke Jensen (bildet under).

- Dette blant annet for å få avklart reglene rundt det å jobbe med ei uavhengig liste samtidig som man er medlem av et parti. Han, og også de andre i Høyre, har vært klare over at jeg kunne havne i en skvis hvis det kom til dette punktet.

INFORMERT: Frank Bakke Jensen.

- Er kommunestyregruppa eller andre i Høyre informert om at du nå har tatt dette valget?

- Nei. Dette er helt nytt. Jeg har derfor ikke fått reaksjoner fra kommunestyregruppa eller andre i Høyre. Men dette skal ikke komme som noen overraskelse på noen, sier han.