Episoden fant sted utenfor og inne på utestedet Dattera til Larsen klokka 00.30 natt til søndag 6. januar.

I denne tiden dro Tollefsen hjemmefra og til kroa i drosje. Han hadde tidligere på kvelden tatt seg «et par pils», men understreker at han ikke følte seg beruset.

Skjelte ut rådmannen

Da drosjen kom fram til utestedet og rådmannen gikk ut av kjøretøyet ble han umiddelbart oppsøkt av en beruset, eldre mann.

Mannen var tydelig forbannet, og skjelte ut rådmannen.

- Jeg ba mannen å komme seg unna, mens jeg gikk mot inngangen til kroa, gjengir Tollefsen.

Men mannen ga ikke opp og sprang etter.

- Han tok tak i meg og trykket meg opp mot veggen til puben, samtidig som han forsøkte å stenge døra.

Slått i bakhodet

Situasjonen utenfor kroa løste seg imidlertid opp, og rådmannen gikk inn.

- Noe senere på kvelden, mens jeg satt, kom mannen forbi meg bak ryggen min. Da han passerte meg slo han knyttneven sin i bakhodet mitt. Etter dette forsvant han fra stedet.

Tollefsen forteller at han ikke fikk fysiske skader som følge av slaget, ei heller av å ha blitt skjøvet opp mot veggen utenfor kroa.

- Det går bra med meg. Volden var ikke av en karakter som gjør at jeg sitter igjen med fysiske skader eller psykiske ettervirkninger. Men episoden ødela hele kvelden og la helt klart en demper på stemningen for min del. Det var ubehagelig å oppleve dette. Jeg skal ikke trenge å møte slikt på fritiden, selv om jeg er rådmann i kommunen, sier Tollefsen.

Jobbrelatert

- Hadde episoden noe med jobben å gjøre?

- Ja, det hadde den. Bakgrunnen for at han var sint på meg er en beslutning jeg har gjort på jobb.

- Hvilken episode?

- Det vil jeg ikke gå inn på. Men det var en beslutning som fikk konsekvenser for en slektning av mannen, denne slektningen er eller var ansatt i kommunen. Jeg vil ikke være mer konkret enn dette, da jeg ikke ønsker at verken den mannen eller hans slektning skal identifiseres.

Altaposten har fått tips om hvem denne slektningen er, men velger å ikke publisere navnet på denne personen eller på voldsutøveren.

Politianmelder saken

- Hva tenker du om at slikt skjer?

- Det er selvfølgelig sterkt beklagelig at slike episoder inntreffer som følge av jobben man gjør. Jeg forventer at jeg som privatperson skal kunne gå i fred etter arbeidstid. Om folk er uenige i avgjørelser vi i kommunen tar, så finnes det helt klart andre måter å si fra på.

Nettopp på grunn av dette tenker han å anmelde saken til politiet.

- Det skal ikke være slik at jeg eller andre kommunalt ansatte skal måtte oppleve slikt. Jeg skal anmelde saken i dag. Dette av preventive hensyn. Vi er mange som jobber i Loppa kommune, og ingen skal behøve å frykte slikt. Jeg har selvfølgelig snakket med flere om episoden, og de jeg har snakket med er enige i at jeg bør anmelde saken av preventive hensyn.

- Har du vært i kontakt med voldsutøveren i ettertid?

- Nei. Jeg vil anmelde saken og la politiet ta seg av dette. Jeg føler det blir mest ryddig, sier Tollefsen.

TAR SAKEN PÅ ALVOR: Lensmann Knut Arvid Sætermo mener vold mot offentlige personer er svært alvorlig.

Loppa-lensmann Knut Arvid Sætermo forteller at vold mot offentlige personer sees på som ekstra alvorlige.

- Som rådmann er man satt til å gjøre en viktig jobb i en kommune. En rådmann er noen ganger nødt til å ta mindre populære avgjørelser, men man skal ikke måtte frykte å bli utsatt for vold eller andre ubehageligheter av den grunn, sier Sætermo, som er klar for å begynne arbeidet med å etterforske saken.