Han håper at både Frp og kommunestyret vil applaudere strategien når de nå får se resultatene som kom ut av møtet.

- Jeg er i kjempegodt humør, først og fremst glad på innbyggernes vegne, for vi ser konturene av et Helse Nord som vil bygge ut nye viktige helsetilbud i Alta, sier Olsen til Altaposten.

Vil samarbeide

Reaksjonene på sosiale medier i ettertid fra representanter for både Frp og Venstre, synes han er trasig. Det er likevel ikke nok til å overskygge resultatene han mener ble oppnådd.

- Høyre ønsker fortsatt samarbeid med Frp. La det ikke være tvil om det. Vi er alle enige om at det langsiktige målet i Alta er fødeavdeling, og med det sykehus. Det er et mål som jeg er helt sikker på at også Ap og opposisjonen stiller seg bak. Så er vi uenige om hvordan veien fram til målet er, sier Olsen.

Startet valgkamp

Han mener at støyen internt i koalisjonen rundt veien til målet skyldes en nær forestående valgkamp.

- Et par politikere i Venstre og Frp, jeg skal ikke nevne navn, har allerede startet valgkampen. Jeg tror de feilvurderer velgerne når de tror at de kan vinne valget med bare å rope sykehus. I krig er det alltid tapere, og i denne blir det innbyggerne i Alta dersom vi ikke benytter muligheten til dialog fram til vi har fått sykehuset vi alle ønsker.

- Du synes Frp opptrer utidig ved å true med å bryte samarbeidet?

- Jeg trodde tiden med bygdetullingene i Frp var over, og at partiet hadde kvittet seg med dem. Så synes ikke å være tilfelle, og et godt samarbeid krever seriøse parti med seriøse politikere.

Nærmer seg Ap

Han vil ikke spekulere i om Høyre og Ap vil komme enda tettere, ikke minst i helsepolitikken.

- Jeg registrerer at Ap ønsker dialog mot sentrale myndigheter, men de står ikke bak kravet om en konsekvensutredning av sykehusstrukturen i Vest-Finnmark. Vi mener konsekvensutredningen er helt nødvendig, men vi vil ikke vente på nye tilbud til den er på plass, understreker Ivan Olsen.