Trine og samboer Tommi levde nemlig i et evig mørke etter hver sin ulykke. Da Eyvind Hellstrøm dukket opp på kjøkkenet hjemme i Alta, fikk de smaken på livet igjen.

Førstkommende søndag klokken 20 får du hele historien på TV3.

- Vi har spist mye usunn mat, og lagt mye på oss, men er på rett vei nå. Nå er mat faktisk artig og spennende, understreker Trine.

Tøffe beskjeder

Trine kan ikke røpe for mye av innholdet i episoden av «Hellstrøm rydder opp - hjemme», men at de ble inspirert er ingen hemmelighet. TV3 var på besøk på seinsommeren og gjorde opptak med det unge paret og Hellstrøm. Tidligere i oktober kom Hellstrøm tilbake for å se hvordan det går nå.

- Vi spiser faktisk mer nå, men i motsetning til tidligere, får vi i oss mer vitaminer, proteiner og mineraler, forklarer hun.

Kjæresten Tommi falt i august 2007 sju meter ned på dekk ombord på en fiskebåt. I ettertid har han utviklet CRPS, et smertesyndrom. Smertene klassifiseres på lik linje med det mange kreftpasienter opplever.

Trine ble i april 2008 påkjørt bakfra i Alta sentrum og har siden slitt med sterke smerter i nakken.

- Jeg har fått beskjed om at jeg trolig aldri vil kunne jobbe igjen. Heller ikke skole er innenfor rekkevidde. Alle mine drømmer er knust. Det er en tøff beskjed å få når man så vidt har rundet 20 år, sier Trine som i dag er 24.

Kiloene rant av

Trine sitter alene i stua når Altaposten kommer på besøk. Tommi har for sterke smerter og kommer seg ikke ut av senga.

- Det har blitt mange lege- og sykehusbesøk. Hverdagene har stort sett handlet om smerter og tabletter. Men når man er så svekket som oss to, så er kosthold ekstra viktig. Vi er derfor ekstra takknemlig for at vi ble valgt ut til å få hjelp fra Hellstrøm, i kamp med sikkert 1000 andre. Nå er maten blitt den store gleden i livet, påpeker hun.

Og hun har virkelig grunn til å være stolt av seg selv.

- Jeg tok en slankeoperasjon og har det siste året gått ned 40 kilo. Det er helt utrolig, sier hun og smiler blygt.

- Nå har riktig og sunn mat kombinert med mye trening gitt meg en mye bedre hverdag. Også jeg sliter med sterke smerter. Likevel har jeg det bedre. Og jeg står opp hver dag klokken 06 hver dag.

Håp for andre

Trine og Tommi ønsker å fortelle sin historie fordi de tror andre kan ha nytte av å vite at det er mulig å bryte med gamle vaner og få en bedre hverdag.

- Mange unge har dårlig tid og prioriterer ikke å lag mat fra bunnen. Slik var det med oss også. Nå har vi lært oss å lage reinkjøtt, biff, kylling og laks på nye måter. Vi har uten tvil blitt mer kreativ på kjøkkenet, bekrefter Trine og understreker at det er Tommi som er kokk storparten av tiden.

Eyvind Hellstrøm er ute på reise og Altaposten fikk derfor ikke kommentarer til denne saken fra mesterkokken.

GOD HJELP: Trine T. Johansen fikk sammen med samboer Tommi Huusko hjelp av mesterkokk Eivind Hellstrøm til bedre matvaner. Foto: Rune Østlyngen
KOMMER PÅ TV: Hellstrøm hjalp Trine T. Johansen og samboer Tommi Huusko til å bedre matvanene. Nå får det norske folk ta del i det unge parets smertefulle historie etter at de begge ble utsatt for ulykker. Foto: TV3