Skoleåret startet med innføringen av en helt ny og mye omdiskutert ordning. Sandfallet ungdomsskole har innført mobilfri skole gjennom hele skoledagen i alle klassetrinn.

– Læreren samler inn mobiltelefonene om morgenen. De legges i en boks, i et lite skap som låses inne i et stort skap som låses. På slutten av dagen får elevene telefonen tilbake, forklarer rektor Knut Ingar Olsen.

– Det har gått smertefritt. Lærerne melder om en merkbar endring hos elevene, og det er en helt annen kommunikasjon med dem i klasserommet. Det er mye enklere, sier rektor Knut Ingar Olsen.

For selv om det ikke var lov å sitte med mobiltelefonen i timene før heller, var det nok mange som snek seg til det. Nå snakkes det mer. Det har faktisk ikke vært registrert noe negativt med mobilfri skole.

– Hva med friminuttene?

– Ja, vi har merket en endring også der, spesielt for de i 8. klasse. De er ute og leker og sparker fotball. Men nå skal vi være litt forsiktige med å konkludere noe der. Det kan jo ha noe med at de akkurat har begynt på ungdomsskolen også, sier Olsen.

Spennende tid i møte

Og så er han litt spent på tida som kommer. Det skal nemlig graves i skolegården. Endelig skal denne skolen få sine egne spesialrom.

– Vi håper å flytte inn i dem om et år. Og da får vi også nytt uteområde, noe vi gleder oss veldig til, sier rektoren.