– Æ trødde midt i vepsehuset, så sa vepsen, gå bort med deg! Det sa vepsene til meg. Så kom de og stakk meg ti plasser. Her, her, her, her og her...

- Den stakk her og her og her, sier Sienna og viser hvor hun fikk stikk. Foto: Kita Eilertsen

Sienna Marie reagerte voldsomt på stikkene, og måtte i hui og hast fraktes til helsesenteret og videre til Hammerfest sykehus.

Det hele skjedde da hun var i barnehagen. Hun tråkket på en trestokk, og må ha terget vepsene i vepsebolet.

– Det var mange veps, og så kom de bare og stakk meg. Vi gikk bort til barnehagen og så fikk jeg kjøre tre sykebiler. Og så fikk jeg sprøyte av doktor Jakob, forteller hun.

– Det var ondt, og det klødde. Vi kjørte til sykehuset først og så til sykehuset i Hammerfest. Jeg liker ikke vepsen. Den er farlig. Skikkelig farlig, sier fireåringen.

Voldsom reaksjon

Mamma Tina-Marie Lund Olsen kom straks til barnehagen. Hun trodde ikke først at det kunne være så alvorlig.

– Hun har ikke fått vepsestikk før. Nå fikk hun flere stikk på beina og på magen. Vi vet ikke om hun er allergisk, for et barn vil uansett reagere på så mange stikk, har Tina-Marie fått vite.

Sienna Marie ble angrepet av jordveps. Foto: privat

For Sienna begynte straks å hovne opp og ble tungpustet. Hun ble hentet med ambulansen.

– På helsesenteret fikk hun adrenalin så hevelsen gikk ned. Men etter bare en liten stund begynte hun å hovne opp igjen, og så fikk hun elveblest, forteller mamma.

Dramatisk med vepsestikk for Sienna Marie. Foto: privat

Jenta måtte få en ny sprøyte.

– Da jeg kom til barnehagen gråt hun og var helt panisk. Men så roet hun seg helt ned. Hun gråt ikke noe da hun fikk sprøyter heller og hun syntes det var spennende å dra til Hammerfest, sier hun.

– Sienna fikk tilbakefall flere ganger, og også dagen etter fikk hun elveblest. Det hele gikk veldig bra. Jeg hadde aldri kunnet tenke meg at det var så farlig, men da vi for med blålys fra Saga barnehage til helsesenteret begynte jeg å tenke. Jeg har virkelig fått respekt for vepsen, sier hun.

Tina-Marie spurte nemlig sykepleieren på helsesenteret hvor farlig det egentlig var, på en skala fra en til ti.

– 10, sa sykepleieren. Jeg må si at jeg har virkelig fått respekt for vepsen, sier Tina-Marie.

Vesle Sienna Marie har nok også fått respekt for veps.

– Ser jeg veps igjen, kommer de og stikker meg igjen, sier Sienna Marie og ser tankefullt ut i lufta.