Nærings- og utviklingssjef Hallgeir Johansen har fått med seg at deler av det politiske miljø i Alta ikke er ubetinget tilhenger av et lakseslakteri i Altafjorden, anlegget som er planlagt på Langnes. Alta SV er blant annet villig til å ofre 250 arbeidsplasser av hensyn til villaksen og Altaelva.

– Vi i Berlevåg har registrert at det i Alta finnes kritiske røster knyttet til etablering av et lakseslakteri i Alta kommune. Berlevåg er en av Norges mest næringsvennlige kommuner, og vi ønsker foretak som planlegger bearbeiding av fisk velkommen til Berlevåg, er den klare beskjeden fra Berlevåg.

Johansen forsikrer at oppdrettsselskapene skal få en førsteklasses mottakelse.

– De som ønsker etablering av anlegg for bearbeiding av fisk er hjertelig velkommen. Vi har heller ingen problemer med lukten av fisk, og vi har både vilje og evne til å tilrettelegge for denne type virksomhet, skriver Johansen i en e-post til Altaposten. Formodentlig med et smil om munnen.

Han opplyser at Berlevåg har en robust sjømatindustri som har hatt en betydelig vekst de siste årene.

– Med både utbedring av havneområdet og bedre veiforbindelser bereder vi grunnen for ytterligere vekst på arktisk sjømat av høy kvalitet, fastslår næringssjefen.