Slik skal det nemlig lukte i et fiskevær, mener formannskapet og tillater bygging av flere fiskehjeller. Flere hytteeiere hadde protestert mot at hjellene på Nergård i Torsken skulle bygges ut og brukes til tørking av fiskehoder, skriver Folkebladet. Hyttefolket fryktet lukt, støy og flueplager som følge av utbyggingen, men nådde altså ikke fram.

– I forbindelse med henging av fiskehoder, kan det maksimalt bli snakk om et par biler som passerer for dagen. Det må være akseptabelt. Lukt er heller ikke til å unngå på steder der en håndterer fisk og fiskeprodukter, spesielt naturell tørking av fiskehoder. Fiskelukt har vi også i andre Senja-bygder. Og det er vi glad for. Den dagen det ikke lukter lenger, er det heller ingen aktivitet, sier ordfører Fred Flakstad Ap).

Kulturetaten i fylkeskommunene har slått fast at nye hjeller ikke er i konflikt med kulturminner i området. Dermed har Nergårds anlegg endelig fått klarsignal.

– Det har tatt lang tid. Vi startet arbeidet for å få utvidet hjellkapasiteten for ett år siden. Nå er vi glad for at det endelig foreligger et positivt vedtak, sier avdelingsleder Jørgen Pedersen ved Nergård. (©NTB)