Alta kommune innfører gratis kjernetid i barnehage og redusert foreldrebetaling til de som har minst å rutte med. 20 familier har allerede søkt og fått innvilget redusert barnehagebetaling, mens seks Alta-familier har fått 20 timer gratis kjernetid for kommende barnehageår. Dette gleder Venstre-leder i Alta Trine Noodt, som mener oppvekstvilkårene for barna i disse familiene vil bedres.

– Mange barn lever i lavinntektfamilier, noe som ofte gjør den økonomiske terskel for deltakelse i aktiviteter i samfunnet for høy. Både bruk av barnehage og fritidsaktiviteter. Dette er et viktig grep for å bedre oppvekstvilkår for barn, sier Noodt, som minner om at ordningen om gratis kjernetid er jobbet frem av Venstre sentralt og vedtatt i Stortinget i juni.

Ordningen er todelt og gjelder 20 timer gratis kjernetid for familier hvor samlet årsinntekt er under 405 000, og hvor barna er 4 og 5 år. Samt for barn med utsatt skolestart.

Husholdninger med samlet årsinntekt under 473 000 kan søke om redusert foreldrebetaling.

– Jeg håper at flere familier som sliter får med seg at ordningen er innført og søker, sier Noodt.

Ettersom Alta kommune først nå har fått i stand ordningen, kan de som søker før 31.august og får søknaden innvilget, få tilbakebetalt sine utgifter fra mai.

Mer informasjon om ordningen finnes på alta.kommune.no