Xavier Cusido Oliete sier han ble jaget bort på en ufin måte da han skulle lade telefonen.

Oliete bor på Hesseng, men er for tiden i Alta siden datteren hans er her på korpsstevne. Oliete har bodd i telt i og rundt Alta de siste dagene, fordi han ønsker å se naturen rundt byen mens han har muligheten.

Ladet telefonen

Lørdag, etter å ha overnattet på fjellet, kom Oliete til byen.

– Jeg skulle ringe datteren min, men så at jeg ikke hadde mer strøm på telefonen. Derfor stoppet jeg utenfor en bedrift og ladet telefonen via en stikkontakt på utsiden av bedriftsbygget. Jeg skulle bare lade den litt, nok til at jeg kunne ringe datteren min for å høre hvordan det gikk, forteller Oliete.

Dette var rundt klokka 17.30 lørdag ettermiddag og bedriften hadde derfor stengt. Men etter kort tid hevder Oliete at eieren av bedriften kom til stedet.

– Plutselig var han bare der og rev laderen ut av veggen. Han åpnet døra på bilen min og kastet laderen og telefonen inn i bilen, samtidig som han ba meg pelle meg vekk, flere ganger. Telefonen min ble ødelagt da han kastet den inn, forteller Oliete.

Kontaktet politiet

Han hevder bedriftseieren etterpå satte seg i bilen sin og kjørte opp på siden av Oliete. Her skal han ha ruset med motoren og gjort tegn til at Oliete måtte kjøre fra stedet.

– Jeg synes hele episoden var skremmende og jeg ble redd. Jeg fikk ikke muligheten til å forklare meg, han bare viftet meg bort og ba meg pelle meg vekk, sier Oliete.

Da Hesseng-mannen spurte bedriftseieren hvorfor han var så sint, skal han ha fått beskjed om å ikke gjøre ting verre enn det de var.

– At jeg ønsket å lade telefonen min i noen minutter, var det grunn god nok til å bli så sint, spør Oliete.

Oliete sier han er opptatt av å jobbe dugnad og som frivillig.

– Jeg ønsker å gjøre det beste for samfunnet og å hjelpe de som trenger det. Derfor synes jeg det er trist å få en slik opplevelse i Alta, sier Oliete.

  • Det har ikke lykkes Altaposten å få kontakt med den aktuelle bedriftseieren.