I en lengre melding på Facebook tar fylkesleder Ingalill Olsen avstand fra Alta Aps sykehusinitiativ, et initiativ som først ble omtalt i tirsdagens papirutgave av Altaposten og deretter på altaposten.no. Her gikk ordførerkandidat Monica Nielsen og lokallagsleder Bernt Berg ut og lovet at de vil gjøre det de kan for å hindre bygging av et nytt sykehus i Hammerfest uten en konsekvensutredning først.

– Alta Ap har sagt at vi kan akseptere og støtte en renovering av dagens sykehus, innvendig som utvendig, men kommer til å kjempe med alt vi har mot et nytt sykehusbygg, sa Berg til oss.

– Strukturen ligger fast

Fylkespartileder Ingalill Olsen trekker fram hva fylkespartiets årsmøte i mars 2014 fattet av vedtak om når det gjelder sykehusstruktur i Finnmark:

– Vi har fulgt opp et nesten enstemmig vedtak fra 2010 med et enstemmig vedtak i 2014 og i tillegg et enstemmig vedtak i representantskap på fylkesvalgprogrammet for 2015 - 2019. Ingen i Finnmark skal være i tvil om at Finnmark Ap mener at sykehusstrukturen i Finnmark ligger fast, med sykehus i Kirkenes og Hammerfest, sier Ingalill.

I 2014-vedtaket heter det blant annet at «renovering eller bygging av et nytt Finnmarkssykehus må forseres».

Helse Nord er innstilt på å bygge nytt, og prislappen for et nybygg har etter hvert kommet opp i svimlende to milliarder kroner – og det fire år før spaden eventuelt settes i jorda.