Altaelva slo nemlig tilbake etter gjentatte krisemeldinger, og hvemandre enn laksefiskeren og fluebinderen Paul-Ronny kunne fikse detpå så elegant vis.

KRØKER I FARTA: Jan Arne Pettersen hadde bråhast med å få laksen på land. Man vet jo aldri... Foto: Rolf Edmund Lund

15 kilos laks

En rugg på 15 kilo beit til i Forbygninga med ethardt jafs, i så stor grad at Paul-Ronny ikke trengte mer enn 20rutinerte minutter på å lande fangsten med et bredt glis og alt somkan tenkes av gode følelser.

– En fantastisk laks, jubletPaul-Ronny og tok et godt tak rundt hjelper Jan Arne Pettersen.Gschib har en personlig rekord på 20,7 kilo fra storlaksensbarometer, men i nydelig solskinn kunne ikke verden vært bedre ennklokken halv åtte i går kveld. Alt klaffet. Været, laksen oggodfølelsen av at Altaelva er veltrimmet.

RAMLET PÅ STEINGRUNN: Krøkeren gikk ned for telling, men tok det med humør. Foto: Rolf Edmund Lund

Vel, det var tidlig åavlyse alt av bekymringer, men det ble også tatt to storlaks iForbygninga natt til torsdag, så oppgangen er i hvert fall blitt ensmule bedre enn tidligere i uka. Etter en elendig forsommer blir sluttresultatet for elva begredelig.

Egen flue

Paul-Ronny brukte naturligvis sinegen flue. Uten å gå i detalj, medgir at det dreier seg om en mørkflue, designet for verdens beste lakseelv. Hjelper Jan ArnePettersen tok ingen sjanger da fisken var i tørt lende og styrtet påland med laksen, i så stor grad at han havnet i ubalanse og ramletpå steingrunn, med latter og lykkekick i skjønn forening.