Avtalen innebærer at bøteriets tre ansatte fikk ny arbeidsgiver fra 1. juli. Bøteriformann Svein Arne Frøyen og de to andre medarbeiderne fortsetter i sine jobber i det gamle Westamarinbygget.

– Dette stiller vi oss veldig positiv til og ser at selskapet har stort potensial, sier Frøyen til Altaposten.

Får mer nærhet

I tillegg til at Refa viderefører servicearbeidet overfor Grieg Seafood, gir avtalen også økt reparasjonskapasitet for selskapet.

– Flere nye kundeforhold vil kunne etableres i takt med oppdrettsnæringas vekst i årene som kommer. Bøteriet gir også en helt ny nærhet til kundene i Finnmark og Nord-Troms, mener administrerende direktør Ronny Moan i Refa Group.

Han sier til Altaposten at det slett ikke er urealistisk at det kan bli behov for flere ansatte.

– Det er selvfølgelig avhengig av ordretilgangen, men det skjer mye i næringa. Lokalene i Alta gir også rom for økt bemanning, sier Moan.

Hovedkontor på Finnsnes

Selskapet har dermed fått eget bøteri i Finnmark. Fra tidligere har selskapet bøteri ved hovedkontoret på Finnsnes og i Rørvik i Nord-Trøndelag.

– Her utføres vask, impregnering, tørking og lagring av oppdrettsposer og luseskjørt, i tillegg til reparasjonstjenester og lagring som nå også utføres ved bøteriet i Alta, sier Moan, som er svært fornøyd med å ha utvidet virksomheten til Finnmark.