Det Europeiske Markedet kommer nemlig til byen, fra 8. til 11. juli. I år stiller rundt 25 handelsfolk fra blant annet Frankrike, Belgia, Italia, Spania, Nederland og Polen, iført sine tradisjonelle drakter.

– Dette danner grunnlaget for et fargerikt og livlig marked med masse fristelser, lover markedsarrangør Olivier Simonin.

Dette er ikke første gangen det rigges for Traditional Market i Alta. Eksotiske matboder har tidligere blitt rigget på plass i gågata, til store glede for de som er glad i eksotisk mat fra kontinentet. Bretagne-kjeks, oliven, godteri, oster av alle slag, spansk paella, hollandske pannekaker, franske crepes, grillede nøtter og tyske pølser er blant annet å finne her. I tillegg er det håndverk fra en rekke land.

– I over åtte år har dette markedet besøkt en rekke byer over hele Storbritannia, og de siste årene har markedet også gjestet Sverige og flere byer i Norge. Markedet har blitt svært positivt mottatt og har  blitt et morsomt innslag i bybildet. Det er primært tradisjonell mat, håndverk og andre autentiske varer som er å finne, opplyser Simonin.