Svein Olav «Pille» Ernstsen reiste torsdag til Tromsø for å delta i et åpent europamesterskapet i bridge. Altaværingen er tidligere EM-vinner og sikter høyt også i år.

– Det er veldig spennende og jeg gleder meg til å begynne rundene, forteller Erntsen, som ble europamester for 25 år siden.

Vanvittig stort

Et åpent EM innebærer at land utenfor Europa også kan delta.

– Det er påmeldt utøvere fra over 30 land utenfor Europa. Det er ganske spesielt, forteller altaværingen.

Hver eneste mesterskapsdag skal hver deltaker som er påmeldt i de forskjellige klassene spille 50 spill. Tromsø stiller derfor opp med 14.000 kortstokker. Omlag 12.500 spill spilles hver eneste dag i Mackhallen, som igjen tilsier at 3,5 millioner stikk skal tas hver eneste dag.

Store summer

Mesterskapet i Tromsø har et budsjett på vel 16 millioner norske kroner, og for klasse koster det mellom 3000-7000 kroner i startkontigent.

– Jeg tør ikke å si nøyaktig hvor mye du får for å vinne, men kan anslå at det er et sted mellom én og to millioner kroner, sier han.

Satser på finale

– Hvordan tror du sjansene dine er?

– For å si det sånn tror jeg ikke de er så veldig store. Da jeg ble europamester i 1990 var jeg på landslaget og spillte bridge syv dager i uka. Nå spiller jeg bare en dag, ler han.

«Pille» spiller på lag med en utøver fra Kautokeino som han har spilt sammen med tidligere.

– Vi skal spille mot over 200 par, så om vi når finalen er jeg sinnssykt fornøyd, forteller han.

Les mer om Erntsen og bridge-EM i torsdagens papirutgave av Altaposten.