Altaposten er kjent med at Alta-politiet for et par uker siden gikk til aksjon mot en arbeidsbrakke et sted i byen. Etter aksjonen ble en mann som opprinnelig er fra Nord-Norge og en mann av utenlandsk opprinnelse pågrepet.

Noen dager senere ble en tredje mann pågrepet, denne er av samme nasjonalitet som den andre utenlandske mannen. Altaposten er kjent med opprinnelseslandet til de to utlendingene.

Vi er via en kilde gjort oppmerksom på at denne saken har forgreininger til Øst-Finnmark, og at det pågår et etterforskningsarbeid i både østfylket og i Alta i skrivende stund. Vi kjenner foreløpig ikke til detaljer rundt eventuelle pågripelser i Øst-Finnmark.

Ilagt varetekt

Altaposten vet at de to som ble pågrepet først, den nordnorske mannen og den ene utlendingen, ble fremstilt for varetektsfengsling 12. juni. Her ble de ilagt varetekt, for oss uvisst hvor lenge.

Fem dager senere, 17. juni, ble den tredje mannen fremstilt for varetektsfengsling. Også denne ble etter hva Altaposten forstår ilagt varetekt.

De tre er alle mistenkt for brudd på straffelovens paragraf 162, andre ledd, som omhandler grove narkotikaforbrytelser. Maksimal straff etter denne paragrafen er ti års fengsel. Paragrafen sier «Grov narkotikaforbrytelse straffes med fengsel inntil 10 år. Ved avgjørelsen av om overtredelsen er grov, skal det særlig legges vekt på hva slags stoff den gjelder, kvantumet og overtredelsens karakter.»

Mannen fra Nord-Norge representeres av Håkon Helsvig, de to utlendingene av henholdsvis Kjetil Nilsen og Andreas Hegg.

Sier nesten ingenting

- Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet noen personer som er mistenkt for omsetning av narkotika. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere denne saken.

Det sier regionlensmann Øyvind Lorentzen til Altaposten, etter at vi først forsøkte å få kommentar fra politioverbetjent Svein Tore Nilsen og deretter etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen.

På direkte spørsmål bekrefter Lorentzen også at «personene» er varetektsfengslet. Han bekrefter ingen detaljer utover det, verken hva angår kvantum, type narkotika, hvor mange som er pågrepet og varetektsfengslet eller om saken har forgreininger utover Alta.

Forsvarere har lite info

Altaposten har vært i kontakt med forsvarer Kjetil Nilsen. Han kan ikke kommentere saken.

- Vi har fått veldig lite informasjon. Jeg kan ikke si noe om denne saken, sier han til avisa.

Forsvarer Håkon Helsvig kan heller ikke bidra med mer informasjon.

-Det er ikke mye jeg kan si i denne saken, da det meste av dokumenter er klausulerte, sier Helsvig, som forklarer at hans klient ble ilagt fire ukers varetektsfengsling. Andreas Hegg har ikke vært tilgjengelig for kommentar.