En mann som var til stede på lørdagens fotballturnering i Tverrelvdalen noterte det han mente var farlig tullkjøring på uregistrerte mopeder, og varslet politiet lørdag ettermiddag. Ved lensmannskontoret hektet man straks tilhengeren på marja og kjørte til kunstgressbanen øverst i Dalen. Der påtraff politiet to mopedister, begge eier mopeder som ikke hadde kjennetegn på. Den ene mopedisten hadde skiltet med seg i en pose.

GIKK TIL AKSJON: Politibetjent Benjamin Børresen og hans kollega rullet en moped inn i tilhengeren og ga bot til eieren av mopeden i forgrunnen, da de aksjonerte mot mopedungdommer i Tverrelvdalen i dag. Foto: Vidar Kristensen

– Det ble varslet fra en tipser om uakseptabel kjøring. Disse mopedistene utsetter seg selv og andre for fare med forbikjøringer, høy hastighet og kjøring på bakhjulet. De føler seg trygge for forfølgelse fordi de kjører uten kjennemerke, fastholdt politibetjent Benjamin Børresen overfor Altaposten da han og kollegaen var i ferd med å avslutte aksjonen i Tverrelvdalen.

Da hadde de trillet en moped inn i hengeren. Den får parkering i politikjelleren i en tid fremover. Føreren anmeldes.

– Etter en vurdering av situasjonen, hvem de involverte er og vitneforklaringer tar vi en moped med oss, mens en annen mopedeier får bot for å kjøre uten kjennemerke, opplyste Børresen.

Mopedføreren som ble bøtelagt må betale 2000 kroner for bevisst å ha latt være å ha skrudd fast skiltet.