Når hele Aspemyra i Saga er utbygd med 40 eneboliger og 150 leiligheter, vil rundt 600 mennesker ha adresse i området.

– Det blir en liten bydel for seg selv, sier Birgitte Johansen, som utvikler Aspemyra til boligområde gjennom Johansen Eiendom AS.

I morgen klokka 18 står hun og rådgiver Roger Hoaas klare på Aspemyra med kaffe og kontrakter. Da er det tomteslipp i det største private boligområdet som noen gang er lagt ut i Alta.

Bruker 30 millioner

– Vi er glade for at vi omsider kan gå ut med et område som har ligget på planleggingsbordet i 20 år. At det har tatt så lang tid har sammenheng med at vi har gått svært mange runder med både Avinor og kommunen, sier Hoaas.

Tomtene Hoaas og Johansen tilbyr går fra 636 til 1015 kvm. Prisen går fra 680.000 kroner til rundt millionen.

– Det er litt lavere enn det andre private utbyggere tar. Vi regner med at salget av eneboligtomtene skal finansiere våre kostnader i området, som vil ende på rundt 30 millioner kroner før vi er helt ferdig, sier Hoaas.

Gevinsten for Johansen Eiendom og søsterselskapene som driver med bygging og boligutvikling, vil komme gjennom bygging av leiligheter.

– Kunne dere skrudd prisen pr tomt enda høyere?

– Det kunne vi nok, for enkelte tomter er verdt mye. Men vi ønsker ikke å overprise oss. Vi har skjelet til markedet og forsøkt å legge oss omtrent på markedspris, sier Johansen.

VIL DU HA DENNE UTSIKTEN? Fra kjøkkenvinduet kan du ta klokke inn flyene, enten de kommer rett over deg eller inn Altafjorden. Enkelte av eneboligene på Aspemyra vil få fantastisk utsikt mot nordvest. Foto: Vidar Kristensen

Johansen Eiendom AS har en lang liste med interesserte, som går mange år tilbake.

– Men ingen tomter er solgt, vi har bare en interesseliste. I prinsippet er det først til mølla, men de mest attraktive tomtene vil det bli budrunde på, sier Hoaas, som sier tomtekjøperne kan stikke spaden i jordet når byggesøknaden er godkjent.

– Alt vi selger nå er byggeklare tomter. De neste dagene skal veiene gruses, og da er området helt klart, melder Johansen.

Hun er selv en av dem som nå går og vurderer å slå seg ned på Aspemyra, sammen med samboer og fire barn. Et mulig hus er allerede tegnet, men hun har ennå ikke bestemt seg helt.

– Jeg vurderer det sterkt, for det er utrolig flott på Aspemyra. Jeg har alltid ønsket å bo her, og har ventet lenge på at feltet skulle bli byggeklart. Her er alt; utsikt, turområde med skitrekk, ny skole, masse unger og snart ny fotballbane. Et utrolig bra bomiljø, mener Johansen.

Hoaas supplerer:

– I tillegg er bygdelaget og idrettslaget her særdeles aktive og skaper masse liv og røre. Dette er en bydel med høy bolyst.

Bygger leiligheter

Hoaas tror tomtene vil gå ut ganske radig, men at feltet er såpass stort at Johansen Eiendom vil ha tilgjengelige tomter en god stund framover. Parallelt bygges 150 leiligheter nærmere fjellet.

– Vi håper å gå i gang med de første 20 leilighetene i løpet av sommeren, slik at de er innflyttingsklare tidlig i 2016. Det blir to- og treroms-leiligheter, etter mal fra våre prosjekter på Aronnes. Leilighetene der har truffet markedet godt, og Johansen Eiendom med datterselskaper vil ha kontroll på byggingen på Aspemyra fra A til Å, melder Hoaas.

KLARE MED KONTRAKTER: Rådgiver Roger Hoaas og eier Birgitte Johansen i Johansen Eiendom AS sjekker ut en av de over 40 byggeklare eneboligtomtene på Aspemyra. I morgen starter de salget. Foto: Vidar Kristensen