I dag fikk ordfører Laila Davidsen det ærefulle oppdraget å dele ut Kongens fortjenstmedalje til Harald Rasmussen, da kommunestyret startet sitt maimøte.

– Det var litt av en opplevelse. Den varme mottakelsen, applausen, alle smilene – og gratulasjoner over en lav sko, rører meg virkelig, sier Rasmussen til TV Nord (se intervjuet i videovinduet over).

Forslagsstiller var Samuel Hykkerud, som hadde denne begrunnelsen:

Harald Rasmussen har vært en ildsjel i svært mye gjennom sitt liv i Alta. Spesielt som en viktig kulturbærer ved sin innsats i Alta Historielag og deres publikasjoner. I tillegg har han tatt mange initiativ til reisninger av ulike minnesmerker. Idretts- og kulturliv har hatt en god fanebærer gjennom Harald Rasmussen. Beskjeden fremtoning, uegennyttig og nøktern er dekkende beskrivelser for denne gode altaværing. Den unike interesse og innsats han legger for dagen i alt han blir engasjert i, er utrolig. Han kjenner mange miljøer og er en brobygger med sin lune måte å være på. Navnet hans vil i Alta alltid være assosiert med evnen til å hente frem fra historien glemte hendelser og merkesteiner som det er vel verdt å stanse opp for, legge på minne eller markere for fremtiden. Harald skryter ikke av egen innsats, og en påskjønnelse og hedersbevisning er han vel verdt.

– Dette er en beskrivelse også jeg på vegne av Alta kommune stiller meg bak. Det er et samlet Alta som stiller seg bak denne ærefulle utmerkelsen, sa Davidsen i sin tale til Rasmussen.

  • Les mer om utdelingen og Rasmussens lange merittliste i dagens papiravis!

HEDRET: En synlig stolt og rørt Harald Rasmussen fikk overrakt kongens fortjenstmedalje og blomster av ordfører Laila Davidsen. Foto: Reiulf Grønnevik