Etter flere meldinger og pøbelstreker og hærverk på Kronstad, innkalte velforeninga til folkemøte. Møtet ble avholdt i går og rundt 30 personer møtte opp.

Vil øke aktiviteten

– De som møtte opp var engasjerte og positive, og det kom mange innspill til hvordan vi skal få bukt med problemene på Kronstad, sier Lena Suhr, styremedlem i Kronstad Vel.

Hun tror nøkkelen ligger i aktivisering.

– Om man ikke er med på organiserte aktiviteter i form av idrett eller kultur, kan det nok fort bli kjedelig og da er veien kortere til å gjøre ting man ikke bør. Derfor håper vi at økt aktivitet kan hjelpe, sier Suhr og legger til at det også er sett på hvilke aktiviteter man kan arrangere for både barn og voksne.

– Hjertelig velkommen

Allerede under møtet i går ble det opprettet en aktivitetsgruppe.

– De skal se på muligheten for å ha felles bål på St. Hans, eller arrangere småbarnstreff og ungdomsklubb – for å nevne noe, forteller Suhr, som håper økt fokus på det som skjer på Kronstad vil føre til at alle trives i bygda.

– De aller fleste trives heldigvis godt her. Og det er viktig for oss å få frem at alle er hjertelig velkommen hit. Det er trist om noen har fått inntrykk av noe annet, for det er ikke slik vi er. Noen få klarer ikke å oppføre seg og det er jo de som havner i avisa. Dermed får kanskje noen inntrykk av at alle barna på Kronstad er av samme ulla. Men de fleste er jo høflige og veloppdragne, sier Suhr.

– Ta tak!

Suhr håper en rekke små og større tiltak vil skape en ny vår for bydelen.

– Det er viktig for oss som bor her å få til positiv aktivitet og at vi kan snakke med hverandre om det skulle være noe. Tidligere sa man i fra til den det gjaldt og foreldrene snakket med hverandre. I dag er det større forhold og mange tyr til Facebook fremfor å ta det opp ansikt til ansikt. Men vi må våge å snakke med hverandre og foreldre må våge å ta tak i situasjonen om vi skal klare å få et Kronstad der alle trives, sier Suhr.