- Vi er evig takknemlig for støtten. Vi bor i et lokalsamfunn med et bankende hjerte, sier mamma Torill Martinsen i Øksfjord.

Støttekonserten til Hallgeir Pedersen og andre pengegaver gjør at summen bikker 50.000 kroner i disse dager. Maria Johansen som driver «Dattera til Larsen» i Øksfjord har lenge hatt en egen innsamlingsboks for Cathrine. Kommende lørdag følger hun opp med kaffe og kaker på bevertningsstedet «Søstra til dattera». Et betydelig antall hjemmelagete kaker er under produksjon, selv om pinsen er konfirmasjonshelg for mange.

- Det er ganske så fantastisk og varmer skikkelig, sier Martinsen på vegne av en takknemlig og ydmyk familie. Vel vitende om at behandlingen er kostnadsberegnet til 450.000 kroner, er de takknemlig for det som skjer rundt dem. Alle monner drar når ambisjonen er å få 27-åringen frisk og i fin form.

-Vi har kontakt med behandlingsstedet i Mexico, og det ligger an til at de kan starte tidlig neste år. Allerede i juli kan vi få beskjed om dato for oppstart, forteller Martinsen, som sier støtten har vært en stor vitaminpille for helsekampen.