– En skrekkopplevelse for meg og sønnen min. Jeg er veldig takknemlig for at DNB følger med, sier Nina Kristensen på Kronstad etter at sønnen ble utsatt for et frekt svindelforsøk.

Saken er nå politianmeldt.

Skulle ta ut 80.000

Både 28. april, 29. april og 1. mai ble det gjort uttak fra kontoen, til sammen 9.100 kroner. Blant annet er det handlet en mobiltelefon på nettsiden til Telenor, men da tyven forsøkte seg på et uttak på 46.000 kroner på Gullbutikken.no, ringte varsellampene hos DNB sikkerhet. Familien i Bjørkeveien ble kontaktet og gjort oppmerksom på det hele. Dermed ble skaden minimalisert og oppsparte konfirmasjonspenger overlevde tyveriforsøket.

– Når jeg nå har fått oversikt fra banken, viser det seg at de har forsøkt å tappe kontoen for nærmere 80.000 kroner, opplyser Kristensen.

Må være påpasselig

Nina og sønnen Ole Martin (17) hadde ventet noen dager på det nye ungdomskortet, men var uvitende om at en tyv var på ferde. Kort og kode sendes separat, så her må tyven eller tyvene ha brukt en viss tid.

– Det var jo fridag på fredag. Da kan det ta litt ekstra tid i posten, så vi hadde ingen mistanke om at noe var galt. Oppfordringen er likevel at man er ekstra påpasselig når man venter på et kort, sier Nina om hendelsen.

– Hvordan reagerte du da du fikk vite om dette?

– Jeg ble kokforbanna! Dette er skikkelig lavmål, selv til tyver og banditter å være. Når de åpnet brevet med bankkortet så de at dette tilhørte en unge. Likevel valgte de å gjøre dette. Skikkelig lavmål, gjentar hun.

Tok mobiltelefon

Kristensen kan fortelle at det har vært lignende situasjoner på Kronstad, der post har forsvunnet. På en status på Facebook kan noen fortelle at de har hatt besøk inne på Kronstad der en Iphone ble tatt.

– Det er klart man blir sint og fortvilet når slikt skjer, så det ble brukt noen friske gloser på Facebook. Sønnen min var heller ikke særlig blid, innrømmer Nina.

Banken har forsikret at Ole Martin blir skadesløs etter svindelforsøket.

Hun er imidlertid forsiktig med å peke ut hvem som har stått bak tyveriet.

– Den jobben overlater jeg til politiet, sier Kristensen, men håper flere blir obs på at slikt kan skje.