I slutten av april i fjor hadde kiosken i Bossekop solgt 5.219 softis. Så langt i år har de solgt 9.929.

– Folk føler eierskap– At vi har solgt 4.710 softis flere i år er rett og slett vanvittig gøy, sier Marianne Kolstad ved Narvesen i Bossekop.Kiosken har vunnet prisen for årets softis-butikk fire år på rad, med flest solgte softis blant Reitangruppens utsalgssteder. Kolstad tror det store salget ikke bare skyldes at altaværingene er så veldig glad i is.

– Mange føler nok et eierskap til det hele. De vil at vi skal sette rekorder, tror Kolstad.Hun sier at de setter stor pris på kundene og det prøver de å vise ved å tilby det lille esktra.– Om det er noe spesielt folk ønsker som topping på isen, prøver vi å tilby det. I fjor var det noen som ønsket taffelsticks og sjokolade, så da ordnet vi det. Mange reagerte med et «æsj!» da de hørte om kombinasjonen. Men det ble faktisk en liten slager i fjor, for folk som turte prøve, likte det, forteller Kolstad, som satser på ny rekord i år igjen.

Håper på over 50.000– Målet i fjor var 50.000. Vi havnet på 48.066. Men om ting fortsetter slik de har begynt i år, tror jeg vi kommer til å passere 50.000 med god margin. For vi har fått en pangstart på sesongen, som så vidt har begynt, konstaterer Kolstad.

For om varselet om en kanllsommer i nord slår til, blir kanskje altaværingene om mulig enda mer ivrig på å kjøpe softis.– Det har jo ikke vært det beste været i det siste. Men selv i går, da det var overskyet og tre grader, solgte vi 557 softis, sier en fornøyd Kolstad.