Alta kommune har vedtatt en sanksjon  på fem dager for skjenking av mindreårige på utestedet. Daglig leder Terje Ramstad er imidlertid lite fornøyd med prosessen.

– I kjennelsen skriver kommunen selv at de har bevisbyrden for at noe klandreverdig har skjedd, påpeker daglig leder Terje Ramstad. Han mener kommunen har tatt forklaringen til en 16 år gammel gutt for god fisk, samtidig som politiet ikke har fulgt opp.

– Politiet spør ikke engang oss om hva som skjedde, så min klage til Fylkesmannen går ut på at de må holde seg til reglementet og faktisk i det minste lete fram et minimum av belegg når de skal ramme oss økonomisk, mener Ramstad.

Inntil behandlingen er ferdigstilt, forholder Alta kommune seg i ro.

– Hovedutvalgets vedtak er trukket tilbake, og vi avventer behandlingen av klagen hos Fylkesmannen. Nå de har truffet sin avgjørelse, er premissene lagt for det vi kan gjøre etterpå, sier advokatfullmektig Grethe Hansen til Altaposten.

Ramstad mener han fikk beskjed om at det ikke var anledning til å påklage vedtaket.

– Jeg har nå fått beskjed fra Fylkesmannen om at de har gjort Alta kommune oppmerksom på at jeg har en slik klagerett, sier Ramstad.