Gruppeleder Monica Nielsen i Ap har levert inn en interpellasjon på bakgrunn av Altapostens oppslag om store forskjeller i ventetid på spesialisthjelp.

Nielsen henviser til artikler i Altaposten i oktober 2014 og februar 2015 ,der det blir avdekket at det er vesentlige forskjeller i ventelisten på spesialisttimer ved spesialistpoliklinikken i Alta og ved Hammerfest sykehus.

Artikkelen fra februar viste at ventetiden på behandling i Alta for ambulerende sykehusspesialister i snitt var åtte måneder, mens det tilsvarende tallet i Hammerfest var tre måneder.

– I oktober lovet fagsjef for Finnmarkssykehuset, Harald Sunde, å se nærmere på forskjellene, mens Altapostens tall fra februar 2015 viste at forskjellene besto. Det virker klart at det må et lokalt engasjement i Alta til for å gjøre noe med disse interne forskjellene i tilbud i Finnmark, siden dette ikke har blitt ryddet opp i regi av Finnmarkssykehuset, skriver Nielsen i sin interpellasjon.

Her ønsker hun videre svar på om ordføreren har tatt initiativ overfor Finnmarkssykehuset og Helse Nord for å gjøre noe med disse forskjellene, og hvordan denne saken vil  bli fulgt opp videre.