Vi møter en avslappet butikksjef Kjell Jensen på Vinmonopolet tirsdag formiddag. Han kan fortelle at det har vært en påske som så langt ikke matcher fjoråret:

– Det er selvfølgelig mange som bunkrer opp før påske. Og vi merker helt klart en økning sammenlignet med normalen. Men vi har mindre omsetning hittil i år sammenlignet med i fjor. Hvorfor vet jeg ikke, sier Jensen.

Ingen favoritter

– Hva går det mest av fram mot påske?

– Vi ser at folk kjøper godt med vin på dunk, dessuten går det mye cognac og vodka.

– Noen merker som skiller seg ut?

– Nei, det virker ikke som at altaværingene har noen spesielle påskefavoritter. Det går litt av hver sort, sier Jensen.

Kun timer igjen

For de som fortsatt ikke har rukket å sikre seg vindunken som skal inntas i løpet av påska er det kun timer igjen å gjøre dette på.

For til tross for at lørdag ikke regnes som en «rød dag», holder polet stengt gjennom hele påska.

– I dag har vi åpent til 18.00, og i morgen er dørene åpne mellom 10.00 og 15.00. Etter det holder vi stengt fram til tirsdag, forteller Jensen.

Påskeåpent etter 2017

Men tiden for påskestengte vinmonopol kan gå mot en slutt. Før jul ble det nemlig enighet om at Vinmonopolet kan holde åpent både påskeaften, pinseaften, nyttårsaften samt på valgdagen.

Ifølge E24 kan dette trå i kraft tidligst pinseaften neste år.

– Selv om loven er endret, så er aftenene definert som fridager i tariffavtalene våre. Derfor må tariffavtalen endres gjennom forhandlinger med fagforeninger før endringer i arbeidstid kan iverksettes. Neste hovedforhandling er i 2016, og det blir tidligst neste år åpent om aftenene, sier kommunikasjonskonsulent Ida Brenden Engholt i Vinmonopolet ifølge NTB.