Nominasjonsmøtet til Loppa Høyre gikk tirsdag inn for Steinar Halvorsen som deres ordførerkandidat foran høstens kommunevalg. Hovedpersonen selv legger ikke skjul på at han setter pris på nominasjonen:

– Jeg må si jeg er stolt og ydmyk over å få denne tilliten, og at jeg får mulighet til å stille til valg for ordførervervet i en så flott kommune. Jeg er også såpass heldig at jeg har med meg Staale Sæther som andrekandidat, og at vi videre nedover på lista har massevis av flotte folk som alle er klare til å bidra til å gjøre kommunen attraktiv i tiden som kommer, sier han.

Formidabel jobb

For Halvorsen legger ikke skjul på at han mener det må gjøres en hel del for å løfte kommunens attraktivitet i framtiden:

– Det er en formidabel jobb som ligger foran oss. Problemet, slik jeg ser det, er at kommunen ikke har noen framtidsvyer, man tar dag-for-dag-beslutninger i stedet for å sette opp langsiktige mål og strategier. Dette vil vi gjøre noe med, og vi ønsker å ta med alle kommunens innbyggere med på et slikt arbeid. Målet skal være at vi får alle til å se og ta i bruk de enorme mulighetene som finnes i kommunen vår, sier han.

Vekk med pessimismen

Halvorsen og Høyre-kollegene tar med seg tre stikkord inn i valgkampen; næringsliv, samferdsel og trivsel.

– Disse vil gå som en rød tråd gjennom jobben vi skal gjøre i tiden fram mot valget og forhåpentligvis i tiden etter. Vi skal sette oss ned etter påske og lage en slagplan på valgkampprogrammet – og her vil de tre punkter utgjøre en hovedbasis.

– Jeg er virkelig ivrig etter å komme i gang med å fortelle velgerne om tankene våre, slik at vi kan vende skepsis og pessimisme til framtidstro og optimisme. Vi har hatt store problemer i kommunen vår, men vi må likevel tørre å ha både vyer og visjoner, sier han.

Kan bli siste ordfører

Den siste tiden har kommunesammenslåing med jevne mellomrom blitt løftet inn i den offentlige debatten, ikke minst av Halvorsens partifeller i regjeringen.

– Tar du sikte på å bli Loppas siste ordfører?

– Hehe, nei, det er ikke et mål i seg selv. Det kan jo fort være jeg blir Loppas siste ordfører, men vi skal nå først ta sikte på å vinne valget. Uansett om vi ender opp med å stå alene eller med å være en del av en større kommune i framtiden, så skal vi ha et mål om å levere et best mulig tjenestetilbud til innbyggerne. Kommunesammenslåing blir utvilsomt et tema fram mot valget, sier Halvorsen.

Logistikkutfordringer

Halvorsen kjøpte sammen med kona Stina et nedlagt fiskebruk på Sandland i 2010, herfra driver ekteparet med reiseliv og regnskapsføring.

– Hvordan løser dere logistikken dersom du blir ordfører?

– Det har vært en prosess fra jeg fikk spørsmål om å stille som ordførerkandidat, for jeg kunne ikke si ja uten at jeg visste at jeg kan gå 100 prosent inn for dette. Kona og jeg har tatt noen runder på kammerset, og funnet ut hvordan vi skal løse dette. Vi må ut og hente inn hjelp til bedriften vår dersom jeg skulle bli ordfører. Men det ordner seg, sier han.