– Dette kunne gått så utrolig mye verre, sier Malin Kjellmann til altaposten.no.

Torsdag kveld hadde 24-åringen en opplevelse hun helst skulle vært foruten. Da hun var på vei mot Nerskogen og nærmer seg infotavla ser hun plutselig at en bil kommer kjørende mot henne i hennes kjørefelt.

– Skal han ikke se meg?

– Jeg tenkte; herregud skal han ikke se meg snart, men da det ikke virket som han gjorde det måtte jeg til slutt prøve å svinge unna. Jeg valgte å svinge mot venstre i stedet for å kjøre i grøfta, men da gjorde han tydeligvis det samme, og da smalt det, forteller Kjellmann til altaposten.no.

Stakkars Loco

24-åringen fra Saga var ikke alene i bilen. Med seg hadde hun sin kjære labrador Loco som lå løs i bagasjerommet.

– Han hylte noe forferdelig og det samme gjorde jeg. Jeg fikk skikkelig vondt i knærne, og airbagen slo ut, men den unngikk jeg å få rett i ansiktet siden jeg så den komme, forteller Malin, som kom seg ut av bilen og ble liggende å vri seg i smerte på asfalten.

– Da kom føreren av den andre bilen ut og begynte å spørre meg om det gikk bra og om han skulle ringe ambulanse. Så begynte han å skylde på at alt var min skyld siden jeg var kommet over i hans kjørefelt, sier Kjellmann, som synes dette var en temmelig urimelig påstand.

– Nå så jeg at han virket rusa, forteller 24-åringen.

Førerkortet inndratt

Etterforskningsleder ved Alta lensmannskontor Svein Erling Mikalsen bekrefter at mannen er siktet for mistanke om kjøring i rustilstand, og at det er tatt blodprøveer som vil gi svar om cirka to uker.

– Vi har også beslaglagt førerkortet, og vil innkalle begge parter til avhør.

Bur fra nå av

Malin Kjellmann synes det er skremmende hvis folk setter seg bak rattet når de er påvirket av enten alkohol eller andre rusmidler.

– De tenker vel ikke så mye, sier Malin, som selv har fått en lærepenge.

– Fra nå av blir det å ha Loco i bur. Han fikk helt sjokk og er vel ennå ikke kommet seg helt, sier 24-åringen.

HYLTE: Hunden Loco fikk sjokk da bilene kolliderte. – I verste fall kunne jeg og Loco blitt drept, sier Malin Kjellmann