Tross mistillitsforslaget fra Frp knyttet til tilskudd til Álttá sámiid searvi ( Alta sameforening) og deres eierskap av institusjoner i Alta(barnehage)., sitter Aili Kaskitalo og sametingsrådet trygt. For flertallet på sametinget vendte tommelen ned for Aud Martinsen og Frps mistillitsforslag knyttet til barnehagetilskuddet til sameforeningsbarnehagen i Alta, som ikke er eid av NSR, noe som ble understreket i spørretimen. Keskitalo skriver i en pressmelding at mistillitsforslaget fra Frp ble offentlig omfavnet av Arbeiderpartiet. Hun uttrykker tilfredshet med at flertallet på Sametinget ikke fant grunn til mistillit.

– Jeg er fornøyd med at Sametingets plenum har vurdert  saken slik som oss. Vi har ikke ført plenum bak lyset, og jeg er glad for at flertallet så dette. Vi tolker at plenum gjennom dette vedtaket har signalisert at spontanspørretimen og den umiddelbare nerven  den har, er verd å holde fast ved, sier sametingspresident Aili Keskitalo. Som sier seg svært overrasket  over Arbeiderpartiets fremferd.

– Jeg mener at Arbeiderpartiet støttet et forslag som kunne ha sendt Sametinget ut i en fullstendig kaotisk situasjon. Det er forventet av FrP at de vil bruke en hver anledning til å skade Sametingets omdømme, men jeg lar meg sjokkere av at AP hoppet på denne anledningen. Et ansvarlig parti ville ha sett at Sametinget trenger å bli ledet i en tid hvor det samiske samfunnet har store utfordringer, sier sametingspresidenten. Hun vurderer nå å utvide det parlamentariske grunnlaget for Sametingsrådet, siden hun i dag leder et Sametingsråd i mindretall utgått fra NSR med 13 av Sametingets 39 representanter.

– Det vil være naturlig for oss etter det som skjedde i plenum i dag å gjøre en vurdering av hvorvidt vi skal utvide det parlamentariske grunnlaget. I en slik situasjon er det naturlig å gå til de partiene som fortsatt viste oss tillit under avstemmingen, avslutter Keskitalo.