Russen kommer på døra til folk i Alta tirsdag kveld, og samler penger til kreftsaken. Russen vil i år som i fjor samle inn penger til Kreftforeningen. Dette er en landsomfattende innsamlingsaksjon som går til forskning på kreft og et prosjekt som skal gjøre det mulig at alle med kreft får en individuell behandling.

– Vi vet at i løpet av livet er det en av tre som blir rammet av kreft på en eller annen måte. Denne innsamlingsaksjonen til kreftforeningen er en aksjon, der pengene går uavkortet til formålet, nemlig det å skaffe alle en individuell kreftbehandling. Alle former for kreft er spesielle og de fleste kan tenke seg hvordan det hadde vært hvis man bare produserte sko i størrelse 38, sier de ansvarlige for russens innsamlingaksjon, Astri Nielsen og Martine Berg, begge avgangselever ved Alta videregående skole.

I fjor samlet russen inn 121.000 kroner i Alta til en tilsvarende aksjon.

Årets krafttak mot kreft er ikke mindre viktig enn fjorårets og de to russejentene som besøkte Altaposten i formiddag ønsker å få inn minst like mye som under fjorårets aksjon.

– Vi håper selvfølgelig å slå fjorårets rekord. Vi vil samle inn i nesten hele Alta, i hvert fall fra Talvik og Kåfjord i vest til Rafsbotn og Kviby i øst. Og bedrifter som vil sponse oss kan ta kontakt med oss, sier Astri og Martine.

Spaserer mot kreft

Bjørg Kristenen og Egil Klevberg inviterer til trimtur på Sandfallet i morgen som del av aksjonen «Krafttak mot kreft». Klevberg forteller at deres trimaksjon er en del av hele innsamlingsaksjonen for kreftsaken som russen ellers tar seg av i Alta.

– Vi tror med det føret som er blitt nå at det kan lønne seg å ha brodder og uansett er det greit med hodelykt og refleksvest. Ønsker man å delta i vårt krafttak mot kreft-arrangement kan man også gå på ski. Og etter en runde så vanker det både boller og varm saft, lokker Klevberg med. Og som ikke det var nok, så får alle deltakerne også en pin fra Kreftforeningen som takk for støtten.

Bjørg Kristenen og Egil Klevberg inviterer til trimtur Foto: Magne Kveseth