– Det er den vanskeligste politiske saken. Man har bare uvenner. Noen synes man er for streng, mens andre mener man er for slepphendt, sier Høyre-ordføreren til Altaposten.

Reiste bust

Davidsen har lenge stått på barrikadene for villaksen, og vært restriktiv i forhold til mer oppdrett i fjorden. Etter at Davidsen var ute i NRK og sa at Alta kommune er villig til å se på om man kan øke oppdretten har imidlertid enkelte reagert. Deriblant leder i Alta laksefiskeri interessentskap (ALI),Tor Erland Nilsen, som i et leserinnlegg i går ba om stopp for mer oppdrett inntil sikkerheten iforhold til rømning og lakselus er forbedret.

Ikke landet på vekst

For kort tid siden var politikerne i Alta på et havbruksseminar, og i etterkant av dette har ifølge Davidsen et enstemmig formannskap bedt administrasjonen å se på hvilke muligheter havbruksnæringa har i Alta.

– Det betyr ikke at vi har landet på vekst, understreker ordføreren, som sier at dersom det noe gang skal bli mer oppdrett i Altafjorden, skal det være basert på konsekvensutredninger, som garanterer økt sikkerhet.

«Ullent» oppdrag

Næringssjef Jørgen Kristoffersen er mannen som er satt på oppaven fra formannskapet. Han sier til Altaposten at oppdraget fortsatt fremstår for han som noe «ullent» og at hanikke ønsker kommentere hva som ligger i mandatet fra formannskapet. Saken skal visstnok tilbake til formannskapet i april.