Mikkelsen som var en av de 932 registrerte utenbys som vil fiske i Altaelva ble altså trukket ut som nummer en og han var ikke i tvil om hva han skulle velge.

– Det ble et todøgnskort i Sierra i slutten av juli og tar jeg ikke mye feil er det like etter at amerikanerne er ferdig med å fiske, så burde det være gode forhold, sier han. Mikkelsen har fisket i Altaelva stort sett hvert år siden på 70-tallet, selv om han er bosatt i Bergen, der han nyter sin pensjonisttilværelse.

– Jeg er Finnmarking, opprinnelig fra Veidnes i Laksefjorden, jeg har slekt i Alta som jeg håper har tid til å være med på fisket, så dette er bare å glede seg skikkelig til. Det er jo et gullkort når man får velge først i denne trekningen for utenbys bosatte, sier Mikkelsen.

– De 75 utenbysboende om får sjansen til å fiske får selv velge om de vil ha to enkle døgn, et tredøgns, eller et seksdøgnskort, forteller Tor Erland Nilsen i Alta laksefiskeri interessentskap. Han forteller at folk fra Norge og Sverige var blant de mest representerte på lista, men også andre land i Europa hadde fiskere som ville delta i trekningen.

På lista finner vi ellers tidligere OL-deltaker og Altaværing, Knut Leo Abrahamsen.