Permitteringene for de to ansatte er uunngåelig. Det er vedtatt av styret i påvente av at radioen skal få bingotillatelsen tilbake.

Likevel var det en jublende glad radioredaktør som i dag fikk beskjeden han håpet på fra Lotteritilsynet.

- De skriver at forutsatt at alle relevante søknader er sendt inn innen 20. mars, vil de bli behandlet i tide til at GLR kan starte opp  igjen med radiobingo fra 1. april. Det er veldig bra. Fra 1. april vil vi være «back in business», sier Nils Martin Kristensen.

Han skrev for to dager siden et brev til Lotteritilsynet der han gjorde klart at tilsynets nekt av bingo ugjenkallelig betyr kroken på døra, så langt.

- Nå har vi fått beskjed fra saksbehandleren at dette skal ordne seg, så nå kan vi også planlegge for årets storsending fra Sami Grand Prix, som vi har avtale om å sende på nettet over hele verden, sier en lettet radioredaktør.

Dette betyr at Lotteritilsynet  delvis har godtatt lokalradioen i Kautokeino sine forklaringer om manglende mottatte brev per post, og om vanskene med å få endringer via Altinn som har vært et springende punkt i saken.

- Forutsatt at relevante søknader blir sendt inn innen 20. mars, vil vi behandle disse i tide til at GLR kan starte opp igjen med radiobingo fra 1. april, skriver seniorrådgiver Johnny Indrekvam Gustavsen i Lotteritilsynet til GLR i dag.