Det var Mai Britt Wisløff, ektemannen Viktor Wisløff og deres voksne datter som kom seg helberget ut av huset som begynte å brenne i Blåtoppveien i Kaiskuru fredag ettermiddag. I løpet av en halvtime var huset så å si brent ned til grunnen.

Hvilte middag

– Vi er fortsatt i sjokk, sier ekteparet, som søkte tilflukt hos naboen, Altaposten-journalist Rune Østlyngen. Via Østlyngen får altaposten.no intervjue det forskrekkede paret om hva som hendte.

– Viktor lå på sofaen og hvilte ettermiddagshvil, da jeg og datteren hørte noen knitrelyder. Vi lukket opp terrassedøra, og så da at det brant på ytterveggen av huset, forteller Mai Britt.

Mistet alt

De prøvde å stagge flammen med et brannslukkingsapparat, men til ingen nytte. Flammene hadde forlengst overtaket. Brannvesenet var allerede varslet og da disse kom til adressen hadde ekteparet, og deres datter som var hjemme på besøk, løpt ut.

– Vi rakk ikke å ta med oss noe, sier Mai Britt, via nabo Østlyngen, som altaposten.no har på tråden, rett etter dramaet.

Sikrer nabohuset

– Akkurat nå holder de tre brannbilene på å sikre nabohuset, slik at ikke det også skal ta fyr, Her er nemlig mye vind, sier Rune Østlyngen.

Til tross for at de har mistet alt de eide, er ekteparet Wisløff tross alt glad det ikke gikk menneskeliv tapt. Og de tør ikke tenke på hva som hadde skjedd dersom dette hadde skjedd på natta.

– Vi er rystet over hvor fort det gikk, sier de to, som inntil videre blir hos sine gode naboer utover kvelden.

Frykter spredning

Politiet frykter spredning, og ber folk i området om å holde seg innendørs.