– Klart det er godt å være tilbake i Alta. Men helt seriøst; jeg har trivdes veldig godt i Vadsø, så jeg kan ikke si at jeg har savnet Alta forferdelig alle disse årene. Det kjentes litt nostalgisk å lede radiosendingen i dag, med utsikt mot Altadalen. Det er en stund siden jeg ledet en sending litt lenger borte på sentrumsflata, men dette kjentes bra, kommenterer Samuelsen.

– Hallo, Finnmark!

Klokken 06 i morges strømmet radiosignalene fra NRKs nye hovedkontor i Alta ut til lytterne i Finnmark. Stemmer har man hørt fra Alta før, men signalene har blitt sendt fra Vadsø. Sånn sett var dagen i dag en liten milepæl.

– Flyttingen er nesten helt ferdig. Men det er fortsatt en del ting som gjenstår. Blant annet skal vi ha egen ettermiddagssending på radio fra Alta, pluss egne tv-sendinger. Disse tingene er ikke klart i dag, påpeker 53-åringen.

– Alta rett for meg

Samuelsen orker ikke snakke så mye om den vanskelige konfliktstiden etter at NRK bestemte at hovedkontoret i Finnmark skulle flyttes fra Vadsø til Alta.

– Det har vært en tøff tid. Hva som er rett og galt får NRK selv svare for. For meg var det riktig å flytte til Alta. Jeg har kommet hjem igjen og kjenner at det er bra. Det er også lettere å holde kontakten med sønnen min som bor på Østlandet, påpeker han.

Geir ler når han tenker hva som har skjedd i Alta siden han flyttet fra byen midt på 90-tallet.

– Alta er ikke til å kjenne igjen. Det er nye boligfelt overalt, sentrumsområdet full av butikker og massevis av folk. Nei, det er et helt annet Alta nå enn da jeg bodde her sist. Det er veldig artig å se at Alta vokser, slår han fast.

Mimret på direkten

Etter klokken 08 i morges fikk Samuelsen besøk i studioet av tidligere programleder, Guri Hanssen. Sammen snakket de om tiden da de begge ledet radiosendinger fra Alta.

– Det er vel 12 år siden jeg sluttet. På den tiden satt jeg alene i studioet her i Alta mens teknikken ble kjørt fra Vadsø. Jeg husker vi hadde egne koder for når musikken skulle settes på og så videre. Nå er alt så moderne at jeg nesten ikke kan tro det jeg ser rundt meg, sier hun fra de nye lokalene i Alta sentrum.

Tre måneders vindu

Redaksjonssjef Merete Jørstad er svært fornøyd med de nye lokalene som teller 800 kvadratmeter.

– Folk er lykkelig over å være kommet inn i nye lokaler. Vi var spent på om alt det tekniske ville fungere under radiosendingen i morges, og det gjorde det. Vi er godt i gang, sier hun.

Til tross for at ikke alt er på plass, fungerer arbeidsdagen helt fint.

– Vi mangler noen garderobeskap, bord, og stoler på lunsjrommet. Men ting ordner seg mer og mer for hver dag, slår hun fast.

NRK Finnmark skal fortsatt ha felles tv-sendinger med Troms gjennom Nordnytt.

– Vi har et tremåneders vindu i forhold til å komme i gang med ettermiddagssending på radio og tv på nett. Rundt 1. april vil alt være på stell. Da blir det offisiell åpning av NRK Finnmark. Men datoen er ikke spikret, røper hun.