– Både utvidelsen av rullebanen og ferdigstillelse av RV 93 ved Salkobekken, samt ny vei gjennom Eiby, er saker som har høy prioritet i Alta kommune. Her har vi store forventninger til at departementet skal finne gode løsninger, påpeker ordfører Laila Davidsen og varaordfører Ronny Berg.

Derfor har de varslet departementet, at de vil ta opp begge sakene på samme møte som de legger fram kommunens tanker rundt realiseringen av første parsell av avlastningsveien.

– Når vi 13. januar går inn i departementet vil vi forhåpentligvis ha med oss de nye og realistiske kostnadsanslagene på hva prisen blir for parsellen Hjemmeluft-Alta Sentrum. Når det gjelder utvidelse av rullebanen, og det som må skje på RV 93, er det mer å gjenta kravene fra Alta kommune, påpeker Berg og Davidsen.

Rådmann Bjørn-Atla Hansen sier at Alta kommune vil måtte ut med 18 millioner kroner for utfyllingen av første del av rullebana, det vil si 400.000 kubikk steinmasser. Totalt vil 150 meter rullebaneutvidelse kreve rundt én million kubikk steinmasser.

– Vi fortsetter utfyllingen etter hvert som nye tunneler bygges på E6 og det blir masse ledig. Dette er samfunnsmessig god anvendelse, som jeg regner med at Staten bør være en pådriver for. Alta kommune vil ha pengene sine igjen nå, påpeker Hansen.