Etter oppstarten 1. november har Alta sport AS hatt et jevnt sig av folk innom, forteller Ørjan Wirkola Dragland, en av fire eiere bak den nyoppstartede sportsbutikken på Parksenteret. Han er fornøyd med trøkket:

- Det har vært ganske bra! Selvfølgelig kunne det vært enda bedre, men sånn er det alltid. Jobber man i butikk kan man aldri være fornøyd med antall kunder, sier han.

- Blitt kvitt sinnssykt mye varer

Selskapet kjøpte opp konkursboet etter Intersport Alta fra Parksenteret, og fikk i tillegg kloa i et konkursbo sørpå. Varene fra disse konkursboene ble priset rimelig, for å gi omsetning til å kjøre på videre:

- Vi har kjørt mye tilbud nå i perioden etter oppstart, og har blitt kvitt sinnssykt mye varer. Men vi ser at vi skulle hatt inn ganske mye mer, eksempelvis er vi i ferd med å gå fri for joggebukser. Nå over jul får vi inn en ny ladning med varer, dette blir ordinære innkjøpsvarer, sier Dragland

- Hvordan har konkurrentene deres reagert på at dere har kjørt på med salg nå like før jul?

- Jeg tror ikke det er noen som reagerer på dette. Etter hva jeg hørte fra en annen i bransjen her i Alta har de hatt tidenes beste november, og samlet sett snakkes det om en veldig god periode nå fram mot jul. Men så er det slik at man ikke alltid merker nedgang når det kommer andre aktører til. Det samlede antall kunder øker vanligvis, og finner ikke disse det de jakter etter i en butikk, ja så går de over på en annen og leter, konstaterer han.

Stressende oppstart

Dragland forteller at det har gått i ett fra åpningen og fram til nå.

- Det ble en litt stressende oppstart, vi fikk verken annonsert eller lignende. Vi fikk kun kjørt ut budskapet via bekjentskaper og via sosiale medier - sånn sett var vi ganske fornøyd med åpningsdagen og tiden etter. Men vi kunne nok doblet omsetningen om vi hadde hatt en bedre annonsering i starten, sier han.

Selv går han og tripper etter å få ta løs på butikkjobbingen:

- Jeg gleder meg veldig til jeg får stå i butikken selv. Oppsigelsestiden i nåværende jobb varer til 1. februar, så jeg har stort sett bare fått komme innom for å se. Det blir knall å komme ordentlig i gang, sier Dragland.

Kjedejobb

Utover å få på plass rutinene i den daglige drifta av butikken og selskapet, jobber Dragland og kollegene med å få på plass en kjedetilknytning:

- Dette har vi jobbet en del med. Vi slipper ikke dette ennå, denne nyheten må du vente til over nyttår før du får, sier han hemmelighetsfullt.