For fjerde år på rad inviterer Saga Grendelag til familiefyrverkeri på kvelden nyttårsaftenen. Og i likhet med i fjor og året før er tanken å overgå forrige fyrverkerifest.

- Vi bygger videre på tradisjonen og er klar for en ny tørn. Vi forsøker å ta det hele et steg videre, og vil i år ha fokus på store, fine bomber med heftige drønn, samt vinkeloppskytning, røper grendelagsleder Espen Simonsen.

Blir bra uansett

I år har grendelaget fått med seg Alta kommune på spleiselaget, bidraget herfra skal gjøre det mulig å overgå fjoråret.

- Men samtidig har det gått litt tregt med innsamlinga. Vi håper folk kommer på banen nå, i tiden fram mot nyttår. Grunn-showet er allerede på plass, og det blir bra uansett. Men får vi inn mer penger kan vi investere disse nesten helt fram til showet går av stabelen, så det er fint mulig å utvide arrangementet om vi ser at det kommer ekstra donasjoner, forteller han, og viser til Saga Grendelag sin Facebook-side for informasjon om bidragsgivning.

- Vi er helt avhengige av hjelp og støtte fra publikum. Nytt av året er at det vil bli satt opp en innsamlingskasse i oppskytningsområdet, så det vil faktisk bli mulig å gi kontanter der og da. Vi har også satt opp en innsamlingsboks på Coop Extra på Kronstad, forteller Simonsen.

- Hvor mye fyrer dere opp for?

- I fjor brukte vi et sted mellom 25.000 og 30.000 kroner, og med tanke på at vi har gode innkjøpsavtaler så blir det mye lys og lyd for pengene. Vi leier inn proff hjelp, og kjøper fyrverkeri av høy kvalitet, så det er ikke gratis.

Sikkerhet aller viktigst

I likhet med tidligere år lover grendelagslederen at sikkerheten skal stå i høysete.

- Som i fjor stenger vi veien fra infoskiltet og opp til Aspemyra mellom 19.50 og 20.15. Oppskytningsstart er klokka 20.00. Vi oppfordrer foreldre til å være sammen med ungene, og ønsker at arrangementet forblir rusfritt samt at folk ikke tar med seg eget fyrverkeri. Hold avstand til platået i grustaket, der utskytningen vil finne sted. I år skal det være fint mulig å få med seg hele showet selv om man ikke står helt ute på kanten over platået, sier Simonsen.

- Vi oppfordrer videre folk å være tidlig ute. Kom gjerne gående til området – bilen kan dere parkere hos venner og familie. Bruk gjerne litt tid sammen med ungene, lek og kos dere, så skal vi sørge for et skikkelig festfyrverkeri, hvor alle som måtte ønske det er velkommen!

KLAR FOR NY RUNDE: Espen Simonsen og Saga Grendelag er klare til å overgå seg selv - igjen. Foto: Rita Heitmann