Kommuneoverlegen har ført tilsyn på Elvebakken skole - og han er ikke fornøyd med det han har sett.

Det nye lokalet får toppkarakter, her er eneste ankepunkt at det mangler matter innendørs i inngangspartiene.

– Det er viktig at dette kommer på plass, slik at man enkelt kan redusere at sand og snø trekkes inn i lokalene, skriver kommuneoverlegen i sin rapport.

– Mørkt og mangler brostein

Når det gjelder resten av skolen, påpekes det en rekke forhold.

– Det er ikke tilfredsstillende merking av hele glassdører, spesielt i F- fløya. Tiltak for utbedring må gjennomføres, skriver kommuneoverlegen, som også påpeker at ventilasjonsanlegget ikke virket, men at det trolig var avslått.

Gymsalen fikk også kritikk.

– Gymsalen er forholdsvis liten, har tregulv og malte vegger. Det ble gitt informasjon om at det var planlagt oppgradering for 2 år siden, men at dette ikke ble utført. Skolen har innført rutiner om at elevene må bruke innesko eller gymsokker i gymtimene. Vi mener at det er viktig med gode rutiner, samtidig er det viktig at gymsalen er tilrettelagt for aktivitet, at utformingen av lokalet er tilrettelagt for et tilfredsstillende renhold samt at sikkerheten er ivaretatt. Vi gir derfor et avvik på dette, skriver kommuneoverlegen i rapporten.

Fra kommuneoverlegen pekes det på at det er veldig mørkt utendørs.

– Dette gjelder både ved inngangsparti samt i uteområdet som helhet. Det må derfor gjennomføres tiltak som sikrer bedre belysning i uteområdene. Dette blir derfor gitt som et avvik, heter det i rapporten.

Videre peker man på at det manglet brostein, noe sammen med den dårlige belysningen kan være en sikkerhetsrisiko.

Kritikk av kontrollsystemer

– Befaring av garderobene viser at dusjene er adskilt med vegger, det er i tillegg dusjforheng foran hver dusj. På grunn av uklarheter om hvordan dusjforhengene rengjøres, gis dette som en merknad, skriver kommuneoverlegen, som videre ikke var fornøyd med interne kontrollsystemer.

– Virksomheten kunne ikke vise til noe system for å etterleve § 4 om ansvar og internkontroll i forskriften. Dette blir derfor gitt som et avvik.

Det ble registrert avvik i forhold til inneklimaet allerede i 2011. Kommuneoverlegen ber om en skriftlig tilbakemelding på hva som er utført for å rette de aktuelle forholdene.

– Godkjenning av virksomheten vil vurderes når pålegg om retting er utført og lukket, skriver kommuneoverlegen, som ber om tilbakemelding fra skolen før 15. januar 2015.