Alta kommune starter nå jobben med reguleringsplan for nytt boligfelt i Kåfjord. Dette er noe bygdelaget har kjempet for i 20 år, endelig ser de lys i enden av tunnelen.

– Dette er kjempegode nyheter for oss. Det er jo dette vi har jobbet for i mange år, å skape vekst og utvikling i bygda, sier bygdelagsleder Ellen Helander.

Vil ha barnehageSkolen i Kåfjord har vært truet med nedleggelse gang på gang. Med nye tomter og forhåpentligvis flere barn, håper Helander at det setter en stopper for nedleggingsspøkelset.

– Når skolen blir truet med nedleggelse flere ganger i året, skaper det selvsagt stor usikkerhet, forteller Helander.

For å ha flere ben å stå på, har bygdelaget lansert ideen om et oppvekstsenter i bygda.

– Vi har bedt kommunen vurdere et oppvekstsenter ved Kåfjord skole. Vi ser det som et viktig tiltak for å legge til rette for barnefamiliers etablering i området og et barnehagetilbud vil også være med på å sikre SFO-tilbudet som vi holdt på å miste i høst, ettersom SFO og barnehagen vil drives sammen. Det vil også gi barna i skolekretsen et tidlig forhold til skolen sin, til andre barn i området og til nærmiljøet sitt, og dermed en naturlig og trygg overgang fra barnehage til skole, sier bygdelagslederen.

Hun mener det er godt grunnlag i området for å etablere en barnehage,

– Vi har gjort en uformell spørreundersøkelse blant de fleste av skolekretsens familier med barn under skolepliktig alder og det er meldt interesse for barnehageplass til 12 av 17 barn, noe som vi ser på som et godt grunnlag for et slikt tilbud. Og med et kommunalt boligfelt rett rundt hjørnet kan vi gå ut fra at dette grunnlaget vil stå seg i mange år fremover, sier Helander.

Aktivt bygdelagIfølge bygdelagslederen har hun snakket med mange som gjerne kunne tenke seg å etablere seg i Kåfjord.

– Jeg tror det vil bli veldig attraktive tomter. Og alle er naturligvis velkommen til bygda vår, men vi håper mange småbarnsfamilier bosetter seg på Kreta, sier Helander.

Boligfeltet er tenkt på Kreta Sør, sør for gamle E6 mot Mathisfoss. Helander tror et aktivt bygdelag har vært med på å sette et positivt fokus på Kåfjord.

– Vi prøver å skape litt liv i bygda, slik at vi har positive ting å skilte med. Det er viktig for oss som bor her og viktig for de vi håper kommer flyttende, sier bygdelagslederen.