Fishguard har kjøpt Altalab, og utvider sin virksomhet i Alta, melder selskapet i en pressemelding.

– Oppkjøpet av Altalab skal gi kundene våre bedre tjenester i Nord-Norge, forteller daglig leder Geir Olav Melingen i Fishguard AS.

Fishguard signerte kontrakten med Vefas IKS i Alta forleden, men overtok ansvaret for drifta allerede 1. november. Altalab er et akkreditert laboratorium og sammenslåinga med Fishguard vil gi begge et større spekter av tjenester.

– Ei akkreditering for listeria ved den nye laben i Alta kommer i nær framtid, opplyser Melingen.

Listeriabakterien forekommer gjerne i kjøtt, melkeprodukter og i rå grønnsaker. Bakterien kan forårsake infeksjoner i mange organer i kroppen hos svekkede eller disponerte individer.

– For oss er dette et strategisk kjøp og det passer godt inn med den strukturen vi har, også i forhold til laboratoriet vårt på Leknes i Lofoten. Dette gir kundene våre i nord og da spesielt i Finnmark et godt laboratorietilbud innen næringsmidler, vann og hygiene, forteller Melingen.

Fishguard har nå fire laboratorier som skal inn under en felles akkreditering.

Altalab har i dag tre fast ansatte. Melingen ser for seg at det om kort tid er fire faste årsverk ved laboratoriet. I tillegg skal Fishguards fiskehelsetjeneste i Alta flytte inn hos Altalab.

– Da får vi et kontor med sju ansatte i Alta. Dette er flotte, nye lokaler på Amtmannsnes og vi overtar et laboratorium som er i topp moderne stand, sier Melingen.

Selskapet Fishguard omsatte for 25 millioner kroner i 2013, og endte året med et underskudd på 800.000 kroner.