I Alta tingrett ble den nå 28 år gamle mannen nylig dømt til fengsel i åtte måneder for forholdet som skjedde i mai 2011 og som ble anmeldt i desember 2012.Jenta, som da nylig hadde fylt 14 år, forklarte i retten at samleiet fant sted i en bil etter at mannen hadde plukket henne opp for å kjøre henne hjem.Mannen erklærte seg ikke skyldig og nektet for at samleiet har funnet sted.

Etter overgrepet skal mannen ha kjørt jenta til en kamerat av fornærmede. Kameraten vitnet i retten og sa han merket at noe hadde skjedd.Ei venninne av den nå 17 år gamle jenta vitnet også, og sa at fornærmede hadde fortalt henne om overgrepet.

Mannen ble dømt til åtte måneders fengsel og må også betale jenta 100.000 kroner i oppreisning.Ved straffutmålingen la retten til grunn at det er tale om ett tilfelle av samleie med et barn som på gjerningstidspunktet nettopp var fylt 14 år.

I skjerpende retning vektlegger retten at samleiet var fullbyrdet og ikke var frivillig. Videre at tiltalte ikke benyttet prevensjon og at fornærmede i så måte ble eksponert for risiko både for graviditet og kjønnssykdommer.