– Det er jo fantastisk å ha et vindu man kan se ut gjennom. Da kan vi følge med på folk, vær og vind, og så blir lokalet så lyst og fint, sier Sønvisen, som i går åpnet Citybag Montana på Parksenteret.

Fyller 40 årButikken har holdt til på Amfi siden senteret utvidet i 2009. Men da femårskontrakten gikk ut, valgte Sønvisen å gå mot strømmen.

– Mange har flyttet andre veien, fra Parksenteret til Amfi. Men bedre plass, lavere husleie og muligheten til egen inngang gjorde at vi valgte å satse her, forteller Sønvisen.

Sønvisen overtok bedriften i sommer, 39 år etter at Elsa Østlyngen startet veskebutikken.

– At en nisjebutikk har overlevd i 40 år er imponerende. Elsa har lagt ned en fantastisk jobb og opparbeidet seg en solid kundemasse. Montana var babyen hennes og det legger et ganske stort press på meg. Men jeg skal gjøre mitt beste for at butikken skal overleve, lover Sønvisen.

Følger med på trendeneSom kvinner flest har Sønvisen flere vesker i skapet. Men det er forskjell på å kjøpe en veske i ny og ne og det å drive en butikk full av håndvesker og kofferter.

– Det er jo trender når det kommer til vesker på samme måte som for klær og sko. Så det gjelder å følge med i tiden, samtidig som man kan tilby tidløse varer, mener butikkeieren.

Hun har vært i kontakt med merket Michael Kors, med håp om å kunne tilby kundene de eksklusive veskene.

– Men de var avhengige av at jeg kunne tilby andre store, dyre merker. Vi får se hva fremtiden bringer, smiler Sønvisen, som ikke frykter for kundetallet etter flyttingen.

– Litt nervøs er jeg jo, men jeg tror vi skal klare oss fint. Det skjer veldig mye på Parksenteret for tiden, de tomme lokalene holder på å fylles opp. Så jeg har tro på et levende senter og en levende butikk, slår Sønvisen fast.