Det er i et intervju med lokalradiostasjonen GLR i forbindelse med at Kautokeino får en plass i planleggingen av den nye utvidelsen av helsetilbudet i Alta, at Davidsen forklarer hvorfor man ønsket Kautokeino med.

– Vi ønsket at Kautokeino kommune blir med i planleggingen, så man sikrer at tilbudet også ivaretar Kautokeino på en god måte.

– Hvorfor ville dere ikke ha med Hammerfest?

– Det er mye mer naturlig å ha med den kommunen som er største bruker av tjenestene. Kautokeino har lang avstand til sykehus i Hammerfest, så derfor har det også vært viktig å få på plass utbyggingen av tjenestene i Alta slik at man halverer reisetiden. Hammerfest har jo sykehus i dag. Så å få dette tilbudet som et supplement, slik at vi skal slippe å reise til sykehuset i Hammerfest, det har vært mye av årsaken til at man har gjort dette arbeidet, sier Davidsen til GLR.

– Dette er første trinn

Årsaken til at Alta ikke ønsket Hammerfest med, var at de nå mister stillinger til Alta og dermed har en direkte interesse i saken.

– Det er ikke tvil om at når færre pasienter reiser til Hammerfest for å få behandling, og vi får den behandlingen i Alta, så vil det føre til at flere stillinger må etableres i Alta, det er jo en helt naturlig konsekvens av å få tilbudet nærmest mulig brukeren, fastholder Alta-ordføreren, som tror oppbyggingen faller i god jord i Kautokeino.

– Jeg er helt sikker på at Kautokeinos befolkning er veldig glad for dette, og jeg vet jo også at Kautokeinos innbyggere vil at tilbudet i Alta skal bygges opp enda mer enn det som er vedtatt i denne runden. Dette er første trinn, så kommer Alta og Kautokeino til å jobbe godt sammen for å få et enda bedre helsetilbud i årene som kommer, sier Davidsen.

– Veldig sannsynlig at det blir mer

– Tror du det blir noe mer?

– Ja, det er nok veldig sannsynlig. Man jobber nå med en sykehusplan når man ser på hvilket innhold som skal være på de ulike nivåene i de forskjellige helsetilbudene, og selvfølgelig kommer Alta til å være helt sentral i fremtidig utbygging av helsetilbudet. Det gagner Alta og kommunene rundt, og fagmiljøet i Finnmark. Vi vet at det er lett å rekruttere til Alta, sier Davidsen.