– Jeg skjønner at det er et vanskelig spørsmål for kommunen og politikerne, men jeg synes ikke de har tatt innover seg hva saken egentlig gjelder, sier Tor-Arne Pettersen til Radio Alta etter politikernes nei til hans søknad om å etablere asylmottak i Nordlys hotell.

Eieren av Nordlys hotell peker på at saken handler om en dispensasjon fra arealplanen.

– Det skjønner jeg ikke skal være så vanskelig å ta innover seg, sier Pettersen.

– Stoler ikke på faginnstanser

Hotelleieren refser politikerne for å ikke høre på argumentene som blir presentert i saken.

– Saken viser at de ikke stoler på faginnstansene som jobber med flyktninger. De stoler ikke på dem i det hele tatt. Det er faginnstansene som har bedt om å få en desentralisert og sentralisert sammenkobling. De skal ta imot asylantene i mottaket og fordelene dem på mottakene etterhvert som de har lært å både gå på do og gjøre andre ting. Det er det de ikke har skjønt, sier han.

For Pettersen blir det et stort økonomisk tap som følge av vedtaket.

– Jeg er ikke ekspert på dette, jeg har bare et område jeg ønsker å leie ut. Et hotell. Vi har overkapasitet på hotell i Alta og jeg ser muligheten til å klare å berge noen av pengene jeg har investert. Men det ser ut som at politikerne gjør sånn at jeg ikke klarer det. Det som skjer i saken er at det kommer andre også som vil være på banen, kanskje kapitalinteresser utenfra. Da har politikerne vært med på å sparke fotene under noen som driver lokalt og så vet de at det går igjennom hos Fylkesmannen. Fylkesmannen kommer garantert til å snu på dette dersom det skaper presedens det som er gjort tidligere, sier Pettersen.

– De sakspapirene som er kommet til kommunestyret levner ingen tvil om det, legger han til.

Svært skuffet

– Er du skuffet?

– Fra en til ti er jeg på ti.  Jeg hadde fryktet utfallet, men hadde aldri trodd det skulle gå slik som det gjorde. Men nå skal vi dra hjem og ta kommunestyrets beslutning opp og se hva vi skal gjøre med det, sier Pettersen.

Han la også merke til at sentrale politikere glimret med sitt fravær i kommunestyret mandag.

– Jeg merker meg at en del av toppolitikerne i Alta kommune ikke er tilstede, er det tilfeldig? Vi har et valg til høsten, sier Pettersen.

Hero og UDI er overrasket over vedtaket.