Helse Nord har hatt en prosess for å inngå avtale om 15 plasser innen spesialisert rusbehandling. Finnmarkskollektivet får 10 plasser og Fossumkollektivet får 5 plasser. Det skriver Helse Nord i en pressemelding.

Finnmarkskollektivet får avtale om inntil 5 langtidsplasser for personer over 18 år og inntil 5 plasser av kortere varighet for personer over 30 år.

Fossumkollektivet får avtale om inntil 5 langtidsplasser for personer over 18 år.

– Helse Nord har valgt å dele de 10 langtidsplassene for personer over 18 år mellom de to institusjonene, fordi de begge innfrir de faglige føringene som Helse Nord har satt, sier eierdirektør i Helse Nord RHF, Hilde Rolandsen.

Helse Nord vet at det er knyttet stor interesse til dette kjøpet av rusbehandlingsplasser, og at det særlig for Finnmarkskollektivets del har vært ønskelig at avgjørelsen hadde skjedd raskere.

– Helse Nord har brukt nødvendig tid på å kvalitetssikre innholdet i behandlingen institusjonene skal gi rusavhengige personer. Det er viktig for oss å gjennomføre en god innkjøpsprosess, hvor vi samtidig sikrer kvaliteten på behandlingen som gis. Det har vi lagt grunnlag for gjennom denne prosessen, sier Rolandsen.

Avtalen om de 15 behandlingsplassene utgjør om lag 22 millioner kroner per år.