Det var kommuner med interesser for å verne villaksen som deltok på møtet onsdag.

– Vi var seks ordførere til stedet, pluss representanter for mange naturvernorganisasjoner. 12-13 personer alt i alt. Alle var enige om at fiskeriminister Elisabeth Aspakers oppførsel var veldig ubehagelig, sier fungerende ordfører Ronny Berg.

Virket som planlagtBerg leverte på vegne av 64 ordførere fra hele landet et opprop som viser sterk bekymring for den store økningen i lakselus. Det var etter at Berg hadde sagt noen ord og levert protokollen med oppropet på Aspakers regjeringskontor, at ministeren tok tenning.

– Hun hadde hengt seg opp i en sak fra Nationen der ordfører i Rennebu, Ola T. Lånke, hadde uttalt seg om at regelverket har blitt myket opp samtidig som man har opplevd kontinuerlig vekst i oppdrettsnæringen. Han følte at han var noe feilsitert, men kom aldri til ordet. Det var tydelig at ministeren hadde forberedt seg og tok Lånke fatt mens vi alle hørte. Da han ba om å få kommentere oppslaget i Nationen, kom det kontant; Nei! fra Aspaker. Det var ubehagelig. Etterpå diskuterte vi det som skjedde og alle var enig om at dette burde Aspaker tatt med Lånke enten før eller etter møtet. På tomannshånd, sier Berg.

Viktig sakBerg understreker at oppdrettsnæringen er viktig for Norge.

– Vi snakket ikke ned noen under møtet. Men vi er bekymret for de store lusforekomstene, mener Berg.

– Ojsann! Dette var voldsomt. Det høres ikke ut som om vi har vært på samme møte, er den første kommentaren Aspaker ga til VG.

Til NRK uttalte hun at hun hadde behov for å korrigere inntrykket av regjeringens politikk.

Vegard Heggem, fra organisasjonen Norske lakseelver, var til stede og sa dette til VG etterpå:

– Det var en trykket stemning helt fra starten av. Det virket som om statsråden ikke var glad for å se oss, uttalte Heggem.

– Vi møtte flere komiteer på Stortinget og der var stemningen en helt annen, sier Berg.