Det har vært stor debatt rundt rullebane-jobben som nylig er påbegynt i Alta.

Norwegian positive

Avinor har ikke ønsket å bruke penger på dette, men flyselskapet Norwegian har vært positive til en forlengelse, både i media, og gjennom en Rambøll-rapport.

Nå rykker tidligere stortingsrepresentant og flygeleder Oscar D. Hillgaar ut med støtte til Laila Davidsen.

– Noen vil nok reagere på at det klages på ordføreren i Alta. Ifølge NRK vil hun bidra til en videreutvikling av lufthavnen som Avinor og flere ikke ønsker. Men lengre rullebane under vinteroperasjoner er uansett et sikkerhetsgode, og ordføreren bør i stedet gis ros for å bidra til øket flysikkerhet, skriver Hillgaar i en mail til Altaposten.

– Jeg registrerer at Avinor og Hanne Beate Laugerud, som er tidligere flygeleder, ikke ønsker ordførerens planer velkommen. Det tror jeg Altas ordfører kan ta med stor ro. Heller ikke at enkelte flyselskap er storveis fornøyd med dagens tilstand, er  grunn til å stanse sunne planer, fastholder den tidligere flygelederen.

Viktig for frakt

Han påpeker at Finnmark har et stort potensiale - og mener å kunne ta ned store fraktfly vil være viktig.

– Finnmark har fortsatt stort potensiale for mer utvikling av fiskeriene og havbruk.  På samme måte som i øvrig transport så betyr større fraktfly at fiskeriindustrien kan bli mer konkurransedyktig. Og større, tunge fraktfly vil kreve lengre rullebaner. Lange avstander til markedene i østen behøver ikke være noe handikap for Finnmark, dersom frakten kan gå direkte, fastholder Hillgaar.