Den nye kafeen, som ikke ligger langt unna den veletablerte pub-en i bygda, har fått navnet «Søstra til dattera». Men dattera er fremdeles den samme.

– Planen var egentlig å bygge en kafé rett ved siden av pub-en, men jeg fikk ikke lån. Så da det ble mulighet for å leie seg inn på kaia, slo jeg til. Det har blitt så fint her, så her blir nok «Søstra» værende, smiler Maria Johansen.

Hjemmelaget

Planen nå er å servere skikkelig hjemmelaget lunsj og middag på til øksfjordingene, tilreisende og de som passerer.

– Her blir ikke noe gatekjøkken. Hvis det blir hamburgere på menyen, så er disse også hjemmelaget, lover Johansen, som har servert både fårikål, burritos og curry siden åpningen for halvannen uke siden.

«Søstra» skal ha åpent alle dager i uka, bortsett fra mandager. Lørdager stenges kafeen klokka 16, så Johansen rekker en siesta før hun åpner «Dattera til Larsen» senere på kvelden.

Måtte utvide

Fremdeles er Johansen eneste ansatt, selv med to serveringssteder.

– Men jeg ser nok at jeg må ha hjelp for å få dette til i det lange løp, innrømmer Johansen, som var nødt til å utvide drifta for å overleve.

– Vinteren er lang og det nytter ikke å kun selge øl på sommeren, poengterer 37-åringen.

Kafeen vil fungere som venterom for båtpassasjerene, også utenom åpningstid, takket være et gitter som kan dras ned. I tillegg planlegger den driftige dama å etablere en bruktbutikk i lokalet.

– Også skal vi ha strikkekafé hver torsdag for alle de kreative damene, og mennene, i området, lover Johansen.